Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στο Τείχος Υποδοχής του Ναυτικού Μουσείου Σίδνεϊ 400 ελληνικά ονόματα

Στο Τείχος Υποδοχής του Ναυτικού Μουσείου Σίδνεϊ 400 ελληνικά ονόματα

Τα ονόματα περίπου 400 Ελλήνων που ήρθαν ως μετανάστες στην Αυστραλία, θα αποκαλυφθούν σε ειδική τελετή την ερχόμενη Κυριακή στο Τείχος Υποδοχής (Welcome Wall) που υπάρχει στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στο Darling Harbour του Σίδνεϊ.

Το Welcome Wall έχει ανεγερθεί προς τιμήν όλων εκείνων που ήρθαν από διάφορα σημεία του πλανήτη για να ζήσουν στην Αυστραλία.

Ειδικά προσκαλεσμένη στην εκδήλωση της Κυριακής, είναι η γνωστή Ελληνοαυστραλή ηθοποιός, Μαίρη Κούστα, η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της δικής της οικογένειας αλλά και για την σημασία του πολυπολιτισμού στην Αυστραλία.

Αναμένεται να παρευρεθεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Δρ. Σταύρος Κυρίμης, ενώ θα μιλήσουν δύο Ελληνοαυστραλοί οι οποίοι επέλεξαν να συμπεριλάβουν τα ονόματα δικών τους ανθρώπων στο Τείχος Υποδοχής.

Ο ένας είναι ο Άγγελος Φραγκόπουλος, γενικός διευθυντής του Australia News Channel- Sky News, που συμπεριέλαβε το όνομα του πατέρα του, και ο Διονύσης Βερτζάγιας, που συμπεριέλαβε ονόματα της οικογενείας του.

Σe ανακοίνωσή του, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, αφού αναφέρει ότι το 44% των κατοίκων της Αυστραλίας έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, ή έχει έναν γονέα που γεννήθηκε σε άλλη χώρα, επισημαίνει ότι ο απώτερος στόχος του τείχους υποδοχής, είναι να γιορτασθεί και καταδειχθεί η ποικιλομορφία της αυστραλιανής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, προσκαλούνται οι πολίτες να τιμήσουν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, με το να ζητήσουν να γραφτούν τα ονόματά τους στο Τείχος Υποδοχής.

Για κάθε όνομα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γράψει σύντομο κείμενο για το μεταναστευτικό ταξίδι του τιμώμενου προσώπου, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

«Το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εκλαμβάνει την άφιξη των μεταναστών στις αυστραλιανές ακτές ως ένα από τα μεγάλα θέματα της ναυτικής ιστορίας της χώρας».

Το Τείχος Υποδοχής δημιουργήθηκε στο βόρειο τμήμα του Μουσείου και έχει θέα προς το Darling Harbour και το Pyrmont Bay, εκεί δηλαδή όπου κατέφθασαν πολλοί μετανάστες.

Συνολικά την Κυριακή, θα γραφτούν στο τείχος 882 ονόματα (ελληνικά και μη), ενώ ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις 28.293.

Από τα αυτά 7.693 είναι από την Αγγλία, 3.472 από την Ιταλία, 1.614 από την Ολλανδία, 1.611 από την Γερμανία, 1.533 από την Σκωτία, 1.306 από την Ιρλανδία και 1.255 από την Ελλάδα.

Συνολικά αντιπροσωπεύονται περισσότερες από 200 χώρες.

Σχετικές ειδήσεις