Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας θα αποσύρει τα αεροσκάφη Tu-154

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας θα αποσύρει τα αεροσκάφη Tu-154

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σάιγκου έδωσε εντολή να μελετηθεί το ενδεχόμενο της αντικατάστασης των στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς προσωπικού Tu- 154, Tu- 134 και II-62M με νέα ρωσικά ανάλογης χρήσης.

Oπως αναφέρει η εφημερίδα "Κομμερσάντ", επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η εν λόγω απόφαση σχετίζεται, πιθανόν, με την πτώση του αεροσκάφους Tu- 154 την ημέρα των Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα και το θάνατο όλων των επιβαινόντων.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο των διαβουλεύσεων με τη βιομηχανία, για την καλύτερη επιλογή», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Άμυνας και η ρωσική αεροπορική βιομηχανία έχουν συμφωνήσει σε "έναν οδικό χάρτη" που θα καθορίσουν ποια αεροσκάφη θα τεθούν πρώτα εκτός λειτουργίας ώστε να αρχίσει το πρόγραμμα αντικατάστασής τους χωρίς να προκληθεί δυσλειτουργία.

Το πρακτορείο Tass σημειώνει: «Ο λόγος για τη συζήτηση ενός νέου ανανεωμένου στόλου επιβατικών αεροσκαφών του υπουργείου Άμυνας, γίνεται μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Σότσι. Η συντριβή του Tu- 154, το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου 2016, έγινε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Άντλερ. Επί του αεροσκάφους επέβαιναν 92 άτομα- στρατιώτες, μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καλλιτέχνες της ορχήστρας Αλεξαντρόφ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας, Βαλέρι Χαλίλοφ που πετούσαν για τη ρωσική στρατιωτική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία για συμμετάσχει στις εορτές του Νέου Έτους".

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις