BOMBER

Ο Πάνος δεν την θέλει την σοσιαλδημοκρατία - Να τα λέμε αυτά τα πράγματα

Ο Πάνος δεν την θέλει την σοσιαλδημοκρατία - Να τα λέμε αυτά τα πράγματα

Όταν βρίσκει την ευκαιρία, του δίνει και καταλαβαίνει ο Σκουρλέτης - Αποδομεί σε κάθε ευκαιρία το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» επέλεξε να σηκώσει το γάντι που είχε πετάξει, από το Φόρουμ των Δελφών, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στο πολιτικό σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «ηγέτη» που τού αναλογεί.

«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προσωπικά, αλλά νομίζω πως και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα προσωποπαγών κομμάτων» απάντησε χθες ο γραμματέας του κόμματος, προσθέτοντας με νόημα: «Νομίζω ότι ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, ένα κόμμα που άσκησε διακυβέρνηση, αν θέλει να αυτοπροστατεύεται και να μην κινδυνεύει να διολισθήσει σε ένα κόμμα όπως ήταν παλιά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απαιτείται να έχει ένα ειδικό βάρος». «Έτσι θωρακίζεται και έναντι των ισχυρών οικονομικών κέντρων και της διαπλοκής. Όταν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων δεν πατάνε γερά στα πόδια τους, μέσα από τέτοιου είδους πολιτικά υποκείμενα όπως αυτό που περιέγραψα, τότε πολύ εύκολα καθίστανται και όμηροι των ισχυρών οικονομικών κέντρων. Αυτό μας δείχνει η πορεία του εγχώριου δικομματισμού από ένα σημείο και έπειτα» ανέφερε με νόημα ο Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας, μ’ άλλα λόγια, να εννοηθεί ότι το κόμμα που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι «όμηρος των οικονομικών κέντρων».

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Πάνος Σκουρλέτης διαφωνεί ευθέως και με την επιδίωξη Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ευρύτερη παράταξη της Κεντροαριστεράς: «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ο αποκλειστικός εκφραστής του χώρου από την Αριστερά μέχρι την Κεντροαριστερά. Αυτές οι αντιλήψεις εκφράζουν ηγεμονισμό και νομίζω ότι τελικά είναι ατελέσφορες» κατέληξε, λέγοντας μάλιστα «όχι» στην μονόπλευρη διεύρυνση προς το Κέντρο.

Το καλοκαιράκι λοιπόν προβλέπεται ενδιαφέρον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.