BOMBER

«Βεντέτα» Τζάκρη με την προτεινόμενη υποδιοικήτριά της Τράπεζας της Ελλάδος

«Βεντέτα» Τζάκρη με την προτεινόμενη υποδιοικήτριά της Τράπεζας της Ελλάδος
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε ανοικτή «επίθεση» προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για την επιλογή του να προτείνει ως νέα Υποδιοικήτρια της ΤτΕ την επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, προχώρησε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Αφορμή στάθηκε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, το οποίο συσχέτιζε τις καταγγελίες που προ ημερών είχε κάνει στη Βουλή για την Χριστίνα Παπακωνσταντίνου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ιδιοτελής λόγους.

Η κ. Τζάκρη έστειλε σήμερα απάντηση στον αρθρογράφο των Νέων στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε Παπαχρήστο

Διάβασα στη στήλη σας ΣΤΙΓΜΑ στα Νέα Σαββατοκύριακο της 6ης Μαρτίου 2021 δημοσίευμα αναφερόμενο στο πρόσωπό μου με παράδοξη αναφορά σε «οικογενειακό δάνειο», καταφεύγοντας σε αδόκιμο νεολογισμό, καθώς ούτε νομικά ούτε οικονομικά υπάρχει η έννοια «οικογενειακό δάνειο».

Σε κάθε περίπτωση το δάνειο αυτό, στο οποίο αναφέρεσθε προκειμένου να με εμπλέξετε προσωπικά και με αθέμιτο τρόπο στο δημοσίευμά σας, δεν είναι προσωπικό μου δάνειο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, και όπως προκύπτει και από όλες τις δηλώσεις του πόθεν έσχες μου, αλλά αφορά μακροχρόνια αντιδικία συγγενικών μου προσώπων, κάποιοι εκ των οποίων δεν βρίσκονται καν στη ζωή, για το θέμα των πανωτοκίων, με την οποία ζητείται να αναγνωρισθεί η εξόφληση αγροτικού δάνειου από τις καταβολές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, το οποίο δάνειο συνήφθη στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, στοιχεία του οποίου δημοσιοποιήσατε κατά παράβαση από εσάς και την Εφημερίδα σας του ποινικού νόμου και ιδίως του νόμου περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Εκτιμώ ότι το δημοσίευμά αυτό κατατείνει στο να κρύψει τους δεκάδες διορισμούς, την παράνομη και απαγορευμένη πολυθεσία και τις δικαστικά διερευνώμενες παραλείψεις της κυρίας Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, που διορίζεται, κατ’ επάγγελμα, από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την τελευταία εικοσαετία, για να αποκρυφθεί ένας ακόμη διορισμός της από τον ίδιο ΚΑΙ στη θέση της υποδιοικήτριας της ΤτΕ.

Ουδεμία σχέση έχει η δημόσια καταγγελία μου για τις ύποπτες παραλείψεις της κυρίας Χριστίνας Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Siemens και της PQH με οποιοδήποτε δάνειο που αναφέρετε εσείς ως «οικογενειακό», για το οποίο υπάρχει εκκρεμοδικία, καθώς οι πραγματικοί δανειολήπτες προσέφυγαν ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων ως όφειλαν και η τύχη του οποίου δεν εξαρτάται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την οποιαδήποτε απόφαση ή την διαχειριστική εξουσία της κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά των Δικαστηρίων.

Με τα τεράστια προβλήματα απασχόλησης των δικηγόρων της χώρας, η πρόκληση των διαρκών διορισμών της κυρίας αυτής από τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα, αποτελεί πλέον μείζον πολιτικό ζήτημα ως ακραίο κρούσμα πελατειακού κράτους και ευνοιοκρατίας. Εκτός από τους διορισμούς του Ιωάννη Στουρνάρα, η δικηγόρος κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, χωρίς καμία δικαστηριακή παράσταση, επί δεκαετίες, διακρατεί πολλές δημόσιες θέσεις που της δίνει ο ίδιος και δηλώνει «τραπεζίτισσα».

Μάλιστα, ο τελευταίος τη διόρισε στην PQH, ως πρόεδρο, ενώ ζούσε οικογενειακώς στο Παρίσι και ερχόταν στην Ελλάδα κάθε μήνα για να εισπράξει το μισθό της. Επίσης ο ίδιος τη διορίζει σε Επιτροπές της ΤτΕ, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο Μέγαρο Μουσικής, στη διοίκηση της ΤτΕ και την προσφωνεί «τραπεζικό στέλεχος», επί δεκαετίες.

Υπάρχει, συνεπώς, επάγγελμα στη χειμαζόμενη ελληνική αγορά μας, «φίλη του Ιωάννη Στουρνάρα», το οποίο λύνει σε ατομικό επίπεδο το πρόβλημα της ανεργίας του δικηγορικού κλάδου. Ωστόσο, τα πολιτικά ζητήματα της πολυετούς πολυθεσίας και των απανωτών διορισμών της δικηγόρου Χριστίνας Παπακωνσταντίνου αποκτούν μείζονα πλέον πολιτική σημασία, αφού αποκαλύπτουν ότι το παρωχημένο πελατειακό σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί, προκλητικώς και αδιαλείπτως, προκαλώντας όλους, πολλώ δε μάλλον τους σοβαρούς επαγγελματίες της νομικής επιστήμης και του δικηγορικού κόσμου.

Με εκτίμηση Θεοδώρα Τζάκρη

Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μας αγάπησε ξαφνικά η Μέρκελ; Η επίθεση στον Ερντογάν, οι φρεγάτες και το «μπλόκο» στη Γαλλία