BOMBER

Κορονοπάρτι στις πλατείες και «κουρασμένοι»: Μόνη λύση να φτιάξουμε 10.000 ΜΕΘ

Κορονοπάρτι στις πλατείες
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα και λόγω άγνοιας παίζουν με τη φωτιά όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο - Όλη η Αθήνα ένα ατελείωτο κορονοπάρτι 

Η έννοια της ατομικής ευθύνης έχει πάει περίπατο στο βωμό του επιχειρήματος «είμαστε κουρασμένοι» και στο βωμό του επιχειρήματος «η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι τα έχουν κάνει θάλασσα με το lockdown».

Οι πλατείες είναι γεμάτες κόσμο που δεν φορούν μάσκες, δεν κρατούν καμία απόσταση ασφαλείας και γενικώς κινούνται στο μοτίβο του ζαμανφουτισμού.

Προφανώς και για ένα μεγάλο μέρος των όσων ζούμε τώρα ανήκει στην κυβέρνηση και στους λοιμωξιολόγους που επέλεξαν να κρατήσουν την χώρα σε συνεχές lockdown εδώ και 11 μήνες χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Όμως εκτός από τη συλλογική ευθύνη του κράτους, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς την οποία βεβαίως σχεδόν κανείς δεν θέλει να παραδεχθεί.

Βλέπετε η «άτιμη η τύχη και το κράτος» φταίνε σχεδόν για όλα στην Ελλάδα. Σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να παραδεχθεί ότι μια μερίδα των πολιτών επί 11 μήνες κορόιδευε και προσποιούνταν ότι δήθεν τηρούσε τα μέτρα.

Τώρα όλοι αυτοί που έτσι κι αλλιώς δεν φορούσαν μάσκες και δεν κρατούσαν αποστάσεις, δηλώνουν κουρασμένοι από το λοκντάουν που ποτέ δεν έκαναν. Διότι οι άνθρωποι που μπήκαν και παραμένουν σε διαδικασίες αυτοπροστασίας και αυτοπεριορισμού ποτέ δεν διαμαρτρήθηκαν για την καραντίνα.

Το Lockdown είναι μόνο στα λόγια. Όλη η Αθήνα είναι ένα ατελείωτο κορονοπάρτι. Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει καμία. Η κατάσταση θα χειροτερέψει και κάποια στιγμή θα βγει εκτός ελέγχου. Το ξέρουν άπαντες, το ψυχανεμίζονται, αλλά δεν τους απασχολεί στη δεδομένη στιγμή. Έχουν έτοιμη την δικαιολογία: Φταίει το κράτος, φταίει η κυβέρνηση της δεξιάς που δεν έφτιαξε 10.000 ΜΕΘ, που δεν προσέλαβε 15.000 γιατρούς, που δεν έφερε εμβόλια κλπ κλπ. Αλλά προς θεού, δεν φταίμε εμείς σε καμία περίπτωση...

Βέβαια το όλον ζήτημα θα τους απασχολήσει όταν θα πρέπει να παρακαλέσουν κάποιον βουλευτή ή πολιτικό παράγοντα για μια εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Θα τους απασχολήσει όταν θα πρέπει να φιλήσουν... ποδιές για μια ΜΕΘ και δεν θα βρίσκουν ούτε για δείγμα.

Αυτός ο λαός φίλε μου δεν αλλάζει με τίποτα.

Μια ψυχή που δεν είναι πλέον εν ζωή, είχε εύστοχα διαπιστώσει: «Οι Έλληνες φίλε μου δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν».

Πόσο δίκιο είχε...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.