ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ο κόσμος δεν κρατιέται πια! Χαμός σε πάρκα και πλατείες - Ποτό take away και κορονοπάρτι

Κορονοπάρτι με DJ
screenshot

Lockdown: Κορονοπάρτι με μουσική από DJ - Γεμίζουν τα στενά και οι πλατείες στην Αθήνα - Τουλάχιστον 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες για ποτό και μουσική στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Ο κόσμος φαίνεται πως δεν αντέχει πια τον εγκλεισμό, με αποτέλεσμα χθες, Παρασκευή - για ακόμη μια φορά - να διοργανωθούν πολλά από τα λεγόμενα ...κορονοπάρτι.

Παρά τον χθεσινό υψηλό αριθμό κρουσμάτων και το αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους, οι πολίτες αρνούνται να υπακούσουν άλλο στο σκληρό lockdown των τελευταίων μηνών.

Oι πλατείες και τα στενά δρομάκια, «πλημμυρίζουν» σχεδόν κάθε βράδυ το τελευταίο διάστημα κυρίως σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, του Ψυρρή, τα Εξάρχεια, το Παγκράτι, αλλά και η Κυψέλη, ενώ στο «απυρόβλητο» δεν είναι και τα νότια και βόρεια προάστια, όπως για παράδειγμα το Χαλάνδρι και η Γλυφάδα.

Οι δρόμοι της Αθήνας, γέμισαν με νέους ανθρώπους, οι οποίοι απολαμβάνουν το αλκοόλ και τη μουσική έξω από καφετέριες και μπαρ, που μοιράζουν take away ποτά.

Από τα χθεσινά κορονοπάρτι βέβαια δεν έλειπαν και οι Dj.

Πάρτι μέχρι το πρωί στην πλατεία Βαρνάβα

Κάθε βράδυ τις τελευταίες δέκα μέρες, συγκεντρώνονται στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι παρέες νεαρών πραγματοποιώντας αυτοσχέδια πάρτι χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες ξέφρενων στιγμών χωρίς μάσκες, χωρίς κανονισμούς, ανάμεσα σε χιλιάδες νεαρούς που -ειδικά τα σαββατοκύριακα-διασκεδάζουν μέχρι τις πρωινές ώρες με μουσικό πρόγραμμα από ηχεία αυτοκινήτων και βεγγαλικά, και ενώ τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι ακόμα σε ισχύ.

Κάθε πρωί οι υπάλληλοι του δήμου καθαρίζουν τα υπολείμματα του χωρίς όρια γλεντιού από την πλατεία Βαρνάβα.

Ωστόσο, μετά από καιρό χθες βράδυ, οι δεκάδες αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν περιμετρικά της πλατείας, δεν επέτρεψαν την όποια συγκέντρωση στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ώρα λοιπόν που η πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι ήταν εντελώς άδεια, μετά την «επιχείρηση περιφρούρησης» που στήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές από νωρίς το απόγευμα, η Κυψέλη… γέμισε με εκατοντάδες νέους που έπιναν το ποτό τους μετά μουσικής από DJ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Το κορονοπάρτι ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το… event φέρεται να οργανώθηκε από λίγους, με το νέο να διαδίδεται από στόμα σε στόμα με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στην πλατεία.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το κορονοπάρτι που αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Στο μεταξύ για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο, στην Ελλάδα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 3.067 κρούσματα ενώ 824 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Δυστυχώς, ανακοινώθηκαν επιπλέον 91 θάνατοι, μεγαλώνοντας τη μακάβρια λίστα όσων έχασαν τη ζωή τους από τη φονική νόσο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση, έχει να κάνει με την κατάσταση στα νοσοκομεία η οποία είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Μάλιστα, ανακοινώθηκαν 547 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, αριθμός που συνιστά αύξηση 3,99%. Ανησυχητική είναι η κατάσταση κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο», αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Λήμνο: Νεκρός 23χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του