BOMBER

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Κάνω όνειρα μέσα στα κάρβουνα»

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Κάνω όνειρα μέσα στα κάρβουνα»

Είδε το σπίτι του να καίγεται, αλλά αρνείται να το εγκαταλείψει- προτιμάει να κοιμάται πάνω στα αποκαΐδια

Ο Αλέκος Βουτσαράς, έμπειρος φωτορεπόρτερ, είδε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη να καίγεται στη μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά, έχασε το πολύτιμο αρχείο του, αλλά αρνείται να το εγκαταλείψει. Δεν μπορεί να αποχωριστεί "την ψυχή του", όπως λέει.

Με μία του φράση λυγίζει και τα τσιμέντα: «Κάνω όνειρα μέσα στα κάρβουνα…». Μια φράση στην κυριολεξία γροθιά στο στομάχι… Μία φράση που περιγράφει όλο το νόημα της ζωής.

Ένας από τους μεγαλύτερους φωτορεπόρτερ της χώρας βίωσε τον πύρινο εφιάλτη στην καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Έχασε το σπίτι του όπως είπε «με πήραν βίαια, χωρίς να ελέγξουν τι ήθελα να κάνω. Μπορούσα να το ελέγξω. Η φωτιά δεν προερχόταν από την κύρια φωτιά, πήρε από τα σκουπίδια στον δρόμο. Αν δεν ήταν στα σκουπίδια ίσως ήταν λιγότερη η ένταση»…

«Ο δρόμος ήταν βατός για το όχημα της πυροβεστικής, με μισό κυβικό νερό θα σωνόταν μια μεγάλη περιοχή που πήρε στη συνέχεια», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.

Έχασε το βιός του, έχασε το υλικό του. Κοιμάται πλέον στα αποκαίδια. Αρνείται να φύγει, δεν γίνεται όπως είπε να εγκαταλείψει την ψυχή του. «Εδώ είναι η ψυχή μου, το προσωπικό μου αρχείο στο φωτορεπορτάζ από το 1967 ως το 2013. Έχω αναπνεύσει τόσο δακρυγόνο στη ζωή μου που το καρβουνάκι δεν μου κάνει τίποτα", τόνισε. "Περνούσα το αρχείο σε υπολογιστές, δεν πρόλαβα. Κάηκαν και τα αρνητικά. Έγινε μια ανάφλεξη…», περιέγραψε.

Και που δεν βρέθηκε, όλα αυτά τα χρόνια… Βιετνάμ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Πολυτεχνειο…

«Υπάρχει ένα κενό, αλλά μου λένε ότι έχω χιούμορ, γιατί κάπου τα βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα, και εγώ τους λέω "black humor”», ανέφερε.

«Τέτοια καταστροφή μόνο από ναπάλμ στο Βιετνάμ», τόνισε και όπως είπε «αρχίζει νέος κύκλος τώρα. Στο μυαλό νιώθω μικρός και τώρα μέσα στα αποκαΐδια, νιώθω ότι ξεκινάω από την αρχή».

Όπως εξήγησε τακτοποιούσε το αρχείο του για να κάνει μια έκθεση,αφού όπως λέει συνεχίζει να είναι "άρρωστος” με αυτή τη δουλειά.

Η τελευταία του φράση είναι το νόημα της ζωής. Το απόλυτο νόημα. «Ξεκινάει νέος κύκλος. Κάνω όνειρα μέσα στα κάρβουνα. Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρω»…

Υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει έναν άνθρωπο με τέτοιο σθένος;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές στην Αττική: Δείτε LIVE εικόνα από δορυφόρο – Μεγάλη «μάχη» στα Βίλια, βελτίωση στην Κερατέα