BOMBER

Ο Ερντογάν ξεπέρασε και τον εαυτό του: Ψάχνει «ατύχημα» για πρόκληση θερμού επεισοδίου

Ο Ερντογάν ξεπέρασε και τον εαυτό του: Ψάχνει «ατύχημα» για πρόκληση θερμού επεισοδίου
AP Photo/Burhan Ozbilici, FILE

Η ξαφνική κλιμάκωση της έντασης των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας μόνο τυχαία δεν είναι - Αυτή τη φορά οι γείτονες ξεπέρασαν και το χειρότερο εαυτό τους διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα

Οι ισχυρισμοί τους ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο δεν είναι μόνο οτι στερείται αληθείας, αλλά δείχνει την πρόθεσή τους να παγιδεύσουν την Αθήνα σε μια ατέρμονη και άνευ ουσίας αντιπαράθεση εις την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει περίπου ότι δεν είναι «ελέφαντας».

Αστεία πράγματα που στερούνται σοβαρότητας και που έχουν μοναδικό στόχο την πρόκληση «ατυχήματος». Οι Τούρκοι επιδιώκουν διακαώς την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου, είτε από αέρος, είτε από θαλάσσης προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα διαπραγματεύσεων. Το ρευστό γεωπολιτικά περιβάλλον λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει γεμίσει με αναθεωρητικές εμμονές το μυαλό του Τούρκου προέδρου που νομίζει ότι με τέτοιους τακτικισμούς μπορεί να παρακάμψει το ΝΑΤΟ, την Ε. Ε. και τις ΗΠΑ.

Ο παραλογισμός τους βασίζεται στο οτι η πρόκληση ενός «ατυχήματος» θα επιτρέψει στους Τούρκους να ισχυριστούν ότι είναι αμυνόμενοι χρεώνοντας στην Ελλάδα την υπαιτιότητα της έντασης.

Θα έλεγε κανείς ότι η βασική επιδίωξη των Τούρκων είναι να δημιουργούν ρήγματα στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ε. Ε. όπως ακριβώς κάνουν με την διπρόσωπη στάση τους στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

Το καθεστώς Ερντογάν είναι θορυβωδώς προβλέψιμο και συνήθως οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πάντα περισσότερο θόρυβο.