BOMBER

«Νονός» στη Θράκη ο Ερντογάν

«Νονός» στη Θράκη ο Ερντογάν
AP

Σε κατάσταση παραληρηματικής ψύχωσης οι Τούρκοι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ ίδρυσαν σύλλογο φιλάθλων με όνομα «Δυτική Θράκη»

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι «νονός» αυτής της απεχθούς ονοματοδοσίας είναι ο ίδιος ο Ερντογάν αφού εκτός από το Αιγαίο και τον Έβρο, καθημερινώς βομβαρδίζει με ανιστόρητες επιθετικές πρακτικές και τη Θράκη μας. Η κίνηση αυτή βεβαίως έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Τουρκίας να προσφέρει τα γήπεδά της στα παράλια για ελληνικές ομάδες των νησιών μας που θέλουν να κάνουν προπονήσεις.

Στην Θράκη πάντως η ενέργεια αυτή της Φενερμπαχτσέ έχει προκαλέσει οργή αφού όλοι αναρωτιούνται ποια δικαστική υπηρεσία δέχθηκε να καταχωρήσει με αριθμό πρωτοκόλλου έναν σύλλογο με το όνομα Δυτική Θράκη. Οι αντιδράσεις πάντως είναι έντονες με τον πρόεδρο των Ποντίων Θρυλορίου να βλέπει δόλιες σκοπιμότητες και να προσφεύγει εναντίον την απόφασης.

Για ορολογία Ερντογάν και απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Από τις αντιδράσεις καθίσταται σαφές ότι αυτό που εξοργίζει είναι το όνομα του συλλόγου και όχι φυσικά η ίδρυσή του. Άλλωστε σύλλογο φιλάθλων έχουν δημιουργήσει και οι οπαδοί της Γαλατασαράι.

«Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κακουλίδης σε αιχμηρή και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ανάρτησή του:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα… Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε. Είναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δοθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη. Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν…

Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση - «σφαλιάρα» στον Ερντογάν: Ψήφο - ψήφο με Κιλιτσντάρογλου