BOMBER

Να μην γίνει από κιβωτός του τρόμου, κιβωτός του δρόμου...

Να μην γίνει από κιβωτός του τρόμου, κιβωτός του δρόμου...

Οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου σίγουρα απαιτούν έλεγχο και απόλυτη κάθαρση - Το κράτος απαιτείται όχι μόνο να διαλευκάνει την υπόθεση αλλά να φροντίσει και για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών που βρίσκονται τώρα στη δομή

Πέραν της δημόσιας κριτικής να μπούμε στην ουσία. Ναι σίγουρα πρέπει να διερευνήσουν όλες τις καταγγελίες, να χυθεί άπλετο φως και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να είναι σκληρός. Όμως αυτό θα πάρει μήνες, ίσως χρόνια...

Μέχρι τότε πώς θα λειτουργούν αυτές οι δομές οι οποίες φιλοξενούν πάρα πολλά παιδιά; Έτσι όπως λειτουργούσαν μέχρι χθες; Δεν είναι δυνατόν βέβαια. Πρέπει να ξηλωθούν όλοι και να αναλάβει το ίδιο το κράτος μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει. Να αναλάβει η επίσημη πολιτεία για μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον, να προστατεύσει πλήρως τα παιδιά που είναι τώρα μέσα στις δομές. Να διασφαλίσει την τροφή, τις σπουδές, την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και όχι να τους κόψουμε τις κρατικές επιδοτήσεις και να τα πετάξουμε στο δρόμο.

Το κράτος εξάλλου έχει σώσει δεκάδες απατεώνες επιχειρηματίες διαγράφοντάς τους χρέη, ας σώσει και τα παιδιά μας. Δικά μας παιδιά είναι. Δεν θα την πληρώσουν τα παιδιά για τα τέρατα.

Τώρα πρέπει να πέσουν επάνω όλα τα υπουργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδείξουν έστω και για μια φορά ότι υπάρχει κράτος.