BOMBER

Η κρίσιμη ΑΜΚ της Intrakat και οι εμμονές Κούτρα

Η κρίσιμη ΑΜΚ της Intrakat και οι εμμονές Κούτρα

Η 1η Δεκεμβρίου είναι κρίσιμη για την Intrakat καθώς θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, με τον Δημήτρη Κούτρα να τηρεί διαφορετική στάση από αυτή της πλειοψηφίας των μετόχων.

Σημαντική Γενική Συνέλευση για την Intrakat σε δύο 24ωρα από τώρα, καθώς αναμένεται να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία των μετόχων να είναι θετικοί στο ενδεχόμενο καθώς αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της πραγματοποίησής της. Την ίδια ώρα, όμως, ο Δημήτρης Κούτρας που κατέχει το 8,2% των μετοχών φαίνεται να έχει χαράξει άλλη ρώτα και να δυσκολεύει την κατάσταση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως προσανατολίζεται στο να κάνει επιθετικές κινήσεις στη ΓΣ και ενδεχομένως να προσπαθήσει να «μπλοκάρει» την ΑΜΚ που θα διεξαχθεί.

Πρόθεση του CEO της Intrakat, Αλέξανδρου Εξάρχου, είναι να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία και να καταφέρει μέσα στο 2023 να «μπει» με αξιώσεις στη διεκδίκηση μεγάλων έργων, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο στοίχημα της Αττικής Οδού, πλην όμως θα πρέπει να ξεπεράσει και τις… εμμονές Κούτρα. Ο άλλοτε κραταιός εργολάβος, φαίνεται να μένει προσκολλημένος σε κόντρες του παρελθόντος και να «φρενάρει» έτσι το σύνολο των προοπτικών της Intrakat.

Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα πειστεί να ακολουθήσει στην ΑΜΚ, όμως, του προσφέρεται και εναλλακτική. Αυτή δεν είναι άλλη από το να πουλήσει τις μετοχές του στα 2,5 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το αν θα προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή αν θα καταφέρουν να την τορπιλίσουν οι εμμονές Κούτρα…