BOMBER

Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την περίπτωση Μπογδάνου;

Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την περίπτωση Μπογδάνου;
Οι μισοί στη ΝΔ τον λατρέυουν και οι άλλοι μισοί τον απεχθάνονται

Μην βιαστείτε να πείτε ότι ο Μητσοτάκης θα τον κόψει - Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός παρουσιαστής Κώστας Μπογδάνος να έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο, όμως από πίσω του έχει ψηφαλάκια - Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις και τις απόψεις του - Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά στη Νέα Δημοκρατία, από την  αρχή.

Στην πολιτική ισχύει πάντα αυτό που λένε: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τι θέλει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ; Ψήφους. Κι ας μην προέρχονται από τη δεξαμενη της κεντροδεξιάς. Ας είναι κι από το χώρο show biz ή από το χώρο των ακραίων, των φωνακλάδων, αυτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απασχολούν την ειδησεογραφία.

Ρωτούν πολλοί: Ο Μπογδάνος έχει το πράσινο φως του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ούτε τώρα μη δώσετε μια βιαστική απάντηση.

Ο Μπογδάνος μιλάει με όλους. Και με το σύστημα Μητσοτάκη και με το σύστημα Σαμαρά - Άδωνι με το οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Στα ψηλά πατώματα της Πειραιώς, οι μισοί τον λατρεύουν και οι άλλοι μισοί τον σιχαίνονται.

Το πιθανότερο είναι ο Μητσοτάκης να τον επιπλήξει, αλλά στο τέλος να τον κρατήσει.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμα δυσκολότερα αν τον είχε απέναντί του στην προεκλογική περίοδο.

Φανταστείτε έναν Μπογδάνο να βγαίνει κάθε μέρα στα κανάλια και να λέει «με έφαγε το σύστημα Μητσοτάκη».

Άλλωστε ο Μπογδάνος έχει δυο βασικά ατού:

1ον. Προκαλεί, πολλές φορές με δηλώσεις που δεν συμβαδίζουν με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, άρα απασχολεί την εκλογική βάση, έστω και σε επίπεδο κουτσομπολιού.

2ον. Είναι «κόκκινο πανί» για τους Συριζαίους, τον έχουν κόψει από παντού. Κι εδώ ισχύει το ρηθέν: Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου.

Το κοινό που ακολουθεί τον Μπογδάνο, προφανώς έχει κάποιες... ιδιαιτερότητες. Δεν είναι βαθιά πολιτικοποιημένο κοινό. Είναι ένα κοινό που κινείται ενδεχομένως στις ράγες του απολιτίκ. Το θέλει όμως και αυτό το κοινό η ΝΔ. Βλέπετε, όταν στοχεύεις για αυτοδυναμία δεν πολυσκέφτεσαι την ποιότητα. Μαζεύεις κι ας είναι και ρώγες.

Συμπέρασμα: Ο Μπογδάνος θα είναι υποψήφιος και μάλιστα στη ΝΔ πιστεύουν ότι θα βγει «αέρα». Και αυτό το πιστεύουν ακόμα και όσοι τον μισούν μέσα στη ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα»

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς – Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής