BOMBER

Τι δεν μέτρησαν σωστά

Τι δεν μέτρησαν σωστά
Eurokinissi

Η διαφορά των 9,5 μονάδων που έδωσε η αναμέτρηση των ευρωεκλογών, ίσως να προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους δημοσκόπους, οι οποίοι αν και έδιναν τις προηγούμενες εβδομάδες ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ακόμα και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι θα λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει πάνω του το παιχνίδι και με ένα επικοινωνιακό μπαράζ αλλά και παροχές προσπάθησε να αντιστρέψει το σκηνικό. Αν κι αρχικά φάνηκε ότι κατάφερνε να μειώσει τη διαφορά, όπως τουλάχιστον έδειχναν οι κυλιόμενες μετρήσεις, τελικά λίγο πριν την κάλπη τα πράγματα αντιστράφηκαν.

Οι συνταξιούχοι που έλαβαν τη 13η σύνταξη δεν έδωσαν τη αναμενόμενη βοήθεια στο κυβερνών κόμμα, καθώς σε ποσοστό 39,9% ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 29,3% στήριξε ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη στην ηλικιακή ομάδα από 17 έως 21 ετών. Το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την ομάδα βρέθηκε πίσω σχεδόν 5 μονάδες, αφού πήρε 25,6% ενώ η Νέα Δημοκρατία σκαρφάλωσε στο 30,5%.

Με αυτά και με αυτά η διαφορά εκτοξεύτηκε και έφτασε το 9,5%,, με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να ψάχνουν τι έφταιξε και τα πράγματα πήραν αυτή την άσχημη τροπή.

Σχετικές ειδήσεις