BOMBER

Γιατί ο Αμερικανός πρέσβης ζήτησε να δει τον Σημίτη; Τι του είπε;

Γιατί ο Αμερικανός πρέσβης ζήτησε να δει τον Σημίτη; Τι του είπε;

Ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε την Τετάρτη 26 /06/2019 με τον Κ. Σημίτη - Η συνάντηση δεν ήταν καθόλου τυχαία - Άλλωστε οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένες με τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού στα Εθνικά ζητήματα 

Μετά τα όσα απαράδεκτα έγραψε ο Κώστας Σημίτης στην «Καθημερινή», όπου παρότρυνε την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να συμβιβαστεί με την Τουρκία ακόμα και σε λύσεις «όχι ευχάριστες» στο Αιγαίο και στο σύνολο της ΑΟΖ, πρότεινε ουδετεροποίηση του Αιγαίου και έβαλε στο στόμα του Αμερικανού Πρεσβευτή λόγια που δεν είπε, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Τζέφρι Πάιατ.

Όπως έγινε γνωστό, τα ζητήματα με τις προκλήσεις της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο κ. Πάιατ με ανάρτησή του στο Twitter έκανε σαφές τι συζήτησε με τον 82χρονο «πατριάρχη» των γερμανόφιλων εκσυγχρονιστών:

«Είχαμε μια ιδιαίτερα θετική και μακρά συζήτηση για το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ στο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε.

Η ανάρτηση του αμερικανού πρέσβη

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής παρέθεσε και ένα λινκ με τις αμερικανικές θέσεις, για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαστρέβλωση των λόγων του Αμερικανού Πρεσβευτή από τον Κώστα Σημίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι διαστρεβλωμένες δηλώσεις του κ. Πάιατ διακινήθηκαν από ορισμένες περιθωριακές ιστοσελίδες.