BOMBER

The Party is over: Τα κεφάλια μέσα

The Party is over: Τα κεφάλια μέσα
Φωτογραφία από andreas160578 από το Pixabay

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσει το restart του ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσει να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν το 32% των εθνικών εκλογών «ξεφουσκώσει».

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση της ΝΔ μπαίνει δυναμικά στο τερέν της διακυβέρνησης, υποβαθμίζοντας την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και στρέφει το ενδιαφέρον στα βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι το σενάριο περί «Δεξιάς παρένθεσης» στο οποίο πόνταραν αρκετοί συνεργάτες του προεκλογικά, μάλλον απομακρύνεται… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτοδύναμος, ισχυρός και αποφασισμένος να φέρει τα πάνω - κάτω σε όλους τους τομείς, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ήδη από την προεκλογική περίοδο ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επικεντρώσει στην στείρα αντιπαράθεση, αγνοώντας επί της ουσίας την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο κάνει και τώρα. Η ΝΔ πορεύεται σα να μην υπάρχει αντιπολίτευση, διαμορφώνοντας καθημερινά την δική της πολιτική ατζέντα στην ειδησεογραφία, βομβαρδίζοντας με ειδήσεις και παραγωγή έργου προκειμένου τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται γύρω από το κυβερνών κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερήσει με τις εσωτερικές αλλαγές, θα βρεθεί να σέρνεται πάλι πίσω από την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο σημερινός πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι αν δεν υλοποιήσει τους πρώτους μήνες, αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ενώπιον του λαού, θα περιέλθει τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του στην παγίδα της «δημιουργικής ασάφειας» που έπεσαν σχεδόν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Για τον λόγο αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τρέχει με ταχύτητες… φωτός και δεν θα δεχθεί φαινόμενα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων από κανένα πρόσωπο της κυβέρνησής του. Κάποια πράγματα, δεν θα μπει στη διαδικασία να τα συζητήσει με κανέναν. Θα «κόβει» και θα προχωράει.