ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η σαχλαμάρα σπάει... καρύδια

Η σαχλαμάρα σπάει... καρύδια
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Οργή και αηδία προκάλεσε η επιλογή μπαρ του Ναυπλίου που προσκαλούσε τον κόσμο σε «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων μέσω μιας αφίσας που απεικόνιζε τον Ιησού Χριστό ντυμένο γυναίκα, μακιγιαρισμένο, με σκουλαρίκια και κραγιόν.

Το «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων στο εν λόγω μπαρ, έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα, καθώς η προσβολή στα Θεία, παραμονή Χριστουγέννων, ξεπέρασε κάθε όριο αισχρότητας και αηδίας.

Μετά την οργή του κόσμου η ανάρτηση κατέβηκε μεν, αλλά το κακό είχε γίνει...

Την αφίσα συνόδευε ένα προσκλητήριο κείμενο που έγραφε: "Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε".

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου π. Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.

Το επιχείρημα του Δ. Ταμπάκη ήταν ότι η εικόνα που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείται από τους ειδικούς ως η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του Χριστού και περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς αλλά και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.

Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει...

Τώρα εξηγούνται πολλά... όπως και το γιατί αυτή η κοινωνία έχει φτάσει στον βούρκο.