ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κορονοϊός - εισαγόμενα κρούσματα: Κλείστε τα σύνορα πριν είναι αργά

Κορονοϊός - εισαγόμενα κρούσματα: Κλείστε τα σύνορα πριν είναι αργά
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός:Το εφιαλτικό σενάριο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού επιβεβαιώνεται δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο από την στιγμή που η επίσημη ελληνική πολιτεία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα. - Ξεκάθαρος ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μετά τα φαινόμενα συγχρωτισμού που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Τα όποια πρωτόκολλα παρουσιάστηκαν στην αρχή με τον άνοιγμα του τουρισμού αποδείχθηκαν ουτοπία. Τα εισαγόμενα κρούσματα στην χώρα μας είναι πάρα πολλά και διαρκώς αυξάνονται αποδεικνύοντας ότι όλα όσα ακούστηκαν περί ιατρικών διαβατηρίων ήταν... παραμύθια της Χαλιμάς.

Πρακτικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγξεις την αθρόα είσοδο τουριστών. Το πισωγύρισμα της χώρας μας είναι προ των πυλών κάτι που θα φανεί ξεκάθαρα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Στην κυβέρνηση, έστω και αργά, φαίνονται να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του «τσουνάμι» που έρχεται και σκέφτονται να λάβουν ακόμα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, ειδικά για τους τουρίστες που έρχονται από τα Βαλκάνια.

Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει την δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά και τον κίνδυνο μιας «καλοκαιρινής πανδημίας», από τους εισαγόμενους τουρίστες, τα πάρτι και τον συνωστισμό σε παραλίες και καλοκαιρινά θέρετρα.

Δυστυχώς η μόνη λύση είναι το κλείσιμο των συνόρων παρά το γεγονός ότι κάποιοι αρνούνται να το αποδεθούν. Δυστυχώς θα τους προλάβουν οι εξελίξεις και θα επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητα των αυστηρών μέτρων στα σύνορα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 263 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα.

Αναλυτικά τα κρούσματα κορονοϊού της τελευταίας εβδομάδας:
5/7: 9
6/7: 43
7/7: 27
8/7: 33
9/7: 50
10/7: 60
11/7: 41

Ανοιχτό για να απαγορευτούν τα πανηγύρια

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στα πανηγύρια, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, εξαιτίας την αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

«Στο τραπέζι η απαγόρευση των πανηγυριών» λέει ο Σύψας

«Το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των πανηγυριών στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι έλεγχοι, εξετάζεται», τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής (12/07).

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, αλλά και για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ακόμα επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγιά Σοφιά: Οι θρύλοι και οι προφητείες που… τρέμουν οι Τούρκοι!