ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Στα «μαχαίρια» ο Δένδιας με τις... μονταζιέρες της Συγγρού

Στα «μαχαίρια» ο Δένδιας με τις... μονταζιέρες της Συγγρού

Έχει χάσειτον έλεγχο η παρέα του Σαμαρά - Έβαλε στο στόχαστρο και το Νίκο Δένδια επειδή - σύμφωνα με πληροφορίες - αρνήθηκε να αναλάβειτον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ και κάθε άλλο αξίωμα.

Ελ Πάσο στη Συγγρού μετά την άρνηση Δένδια.

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, όπως μαθαίνουμε έχει αρχίσει και κάνει κινήσεις πανικού. Το τελευταίο διάστημα έχουν μάλιστα αρχίσει και στοχοποιούν τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια, κατά του οποίου εκτιοξεύουν διάφορες αήθειες μέσω συνεργαζόμενων blogs με το περιβάλλον Σαμαρά.

Η πραγματική αιτία της στοχοποίησης Δένδια δεν είναι το γεγονός ότι απέφυγε να χειροκροτήσει... όρθιος και με θέρμη τον Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ούτε (μόνο) η πρώτη του θέση στην Β' Αθήνας, που ανησύχησε πολλούς ή η συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή. Η πραγματική αιτία ήταν η «χυλόπιτα» που έριξε στον Α. Σαμαρά!

Όπως λένε οι πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε την παραμονή της συνεδρίασης της ΚΟ τον Νίκο Δένδια στο γραφείο του στη Συγγρού και του ζήτησε να δεχθεί να αναλάβει την αναβαθμισμένη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, που με τη συγχώνευσή της με την Γραμματεία Προγράμματος, θα γινόταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, το κεντρικό όργανο παραγωγής πολιτικής της ΝΔ.

Παράλληλα, αν ο Νίκος Δένδιας δεχόταν, θα συμμετείχε και στο νέο διευρυμένο Όργανο που σχεδιάζει ο Πρόεδρος της ΝΔ με τη συμμετοχή των «κορυφαίων» στελεχών. Όμως, ο πρώτος σε σταυρούς στην Β΄Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα Βουλευτής της ΝΔ, απάντησε στον Α. Σαμαρά ότι χωρίς να έχει γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ειλικρινής ανάλυση των αιτίων της ήττας, τα προβλήματα δεν λύνονται με αναθέσεις αξιωμάτων και ότι δεν αποδέχεται την θέση.

Στον πρόεδρο της ΝΔ είναι προφανές ότι δεν άρεσε η απάντηση, ειδικά μετά το «ναι» προ εβδομάδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόταση για την θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, καθώς πολύ θα ήθελε να είχε σαν ασπίδα τη σχετική ανακοίνωση κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. Και από τότε άρχισε ο «πόλεμος» εναντίον Δένδια με τον γνωστό στη Συγγρού τρόπο...