ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Φωτιές Μάτι: Όποιος πλησιάζει την κυβέρνηση, καίγεται...

Φωτιές Μάτι: Όποιος πλησιάζει την κυβέρνηση, καίγεται...

Φωτιές Μάτι:Η βαριά σκιά που πέφτει πάνω στην Κυβέρνηση μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, έχει επιπτώσεις μεταξύ άλλων και στις πολιτικές «μετακινήσεις» μεμονωμένων ατόμων ή και σχηματισμών που είχαν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα.

Προς το παρόν όλοι κρατούν αποστάσεις, χωρίς όμως να κλείνουν και ερμητικά την πόρτα, από την κυβέρνηση για να μην χρεωθούν μέρος από τις ευθύνες που την βαραίνουν το τελευταίο διάστημα.

Πρώτη και καλύτερη, φρόντισε να πάρει αποστάσεις από τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης, η Φώφη Γεννηματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κινείται και το «Ποτάμι» το οποίο φερόταν το τελευταίο διάστημα σαν ο υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιος για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την κυβέρνηση, μηδέ εξαιρουμένης και αυτής της συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό, καθώς και την στήριξη στις αποφάσεις που θα παρθούν από την κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα.

Τα σενάρια αυτά λοιπόν, προς το παρόν παίρνουν αναβολή, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος «όποιος πλησιάσει αυτόν τον καιρό την κυβέρνηση… καίγεται».

Αυτό δεν σημαίνει πως στο «Ποτάμι» σκοπεύουν να αλλάξουν ριζικά την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και θα παραμείνει σε εν δυνάμει υποψήφιο σύμμαχο στις μελλοντικές εξελίξεις.

Απλά στην δεδομένη συγκυρία, η εκτίμηση είναι πως καλύτερα είναι να «μείνουμε αγαπημένοι, αλλά… από μακριά».