ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η ζημιά έγινε...

Η ζημιά έγινε...

Την ώρα που ο Τσίπρας είχε στριμώξει τη ΝΔ με τα δώρα των Χριστουγέννων και τα επιδόματα, μια ανάρτηση στο facebook ήταν αρκετή να δώσει το αβαντάζ στον Μητσοτάκη να πάρει κεφάλι επικοινωνιακά.

Μέσα σε μια έντονη προεκλογική περίοδο υπήρξαν στελέχη που θεώρησαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε την καλύτερη «πάσα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει κεφάλι.

Στο Μαξίμου είχαν στοχεύσει επικοινωνιακά στην «κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα», που, όπως υποστηρίζουν, προανήγγειλε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ALPHA ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και στην «μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας» για την οποία τοποθετήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Δέρβος.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου χτύπησε κόκκινος συναγερμός από τις δηλώσεις Πολάκη.

Η ενασχόληση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τα social media τάραξε για άλλη μια φορά τα νερά και στην κυβέρνηση δεν ήθελαν να υπάρξουν και νέες παρεξηγήσεις, αλλά να αναδειχθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της γραμμής που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του, εξηγώντας ότι με έναν αντιπερισπασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τα απανωτά λάθη της παράταξής του.

Παρ’ όλα αυτά η «ζημιά» έγινε… και δύσκολα μαζεύεται.