ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ecurie Ecosse LM69 είναι ένα νέο… παλιό υπερ- αυτοκίνητο!

Η Ecurie Ecosse LM69 είναι ένα νέο… παλιό υπερ- αυτοκίνητο!

Πρόκειται για την ολική επαναφορά της αγωνιστικής Jaguar XJ13 που είχε κατασκευαστεί το 1966.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην LM69, που παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Ecurie Cars, οι επιρροές από την Jaguar XJ13 είναι εμφανείς. Η τελευταία ήταν ένα πρωτότυπο που είχε εξελιχθεί το 1966 με σκοπό την επιστροφή της Jaguar στους αγώνες αντοχής και στο Le Mans. Η βάση της ήταν ένα αλουμινένιο πλαίσιο και ο κινητήρας της ένας V12 5.000 κυβικών.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή άλλαξαν τότε οι κανονισμοί και η εντυπωσιακή Jaguar δεν κατάφερε να συμμετάσχει ποτέ στο Le Mans. Στη συνέχεια το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί στάθηκε ξανά άτυχο καθώς το 1971 ενεπλάκη σε ατύχημα και καταστράφηκε. Μετά από πολλά χρόνια ανακατασκευάστηκε και φιγουράρει στο βρετανικό μουσείο αυτοκινήτου.

Με την LM69 η Ecurie αναβιώνει την XJ13 και έχει ως στόχο να την κατασκευάσει σε μόλις 25 αυτοκίνητα. Το βασικό σχήμα έχει μείνει το ίδιο με κάποιες αλλαγές στα αεροδυναμικά βοηθήματα και σε κάποια σημεία του αμαξώματος. Από τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα κινητήρας θα είναι και πάλι ένας V12 που θα βρίσκεται κάτω από ένα κρύσταλλο ώστε να είναι ορατός. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της γοητευτικής LM69 θα γίνουν το Σεπτέμβριο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο.