ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται η Ferrari του Elton John! (pics)

Πωλείται η Ferrari του Elton John! (pics)

Αυτή η πανέμορφη κλασική Ferrari είχε περάσει από διάφορους ιδιοκτήτες, ανάμεσα τους και ο διάσημος Elton John

Του Γιάννη Σκουφή

Το γεγονός ότι πίσω από το τιμόνι της έχει λάβει θέση μέχρι και ο Sir Elton John προσδίδει στη Ferrari 365 GTB/4 Daytona των φωτογραφιών μας μια ιδιαίτερη συλλεκτική αξία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός συνθέτης και τραγουδιστής, ο οποίος σήμερα έχει συμπληρώσει τα 72 χρόνια ζωής, την είχε αγοράσει το 1973 και την πούλησε λίγο μετά. Ο λόγος που την αποχωρίστηκε είναι άγνωστος αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν μια από τις πολλές Ferrari που διατηρούσε στη συλλογή του.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια αλλά πάντοτε παρέμενε σε μέλη του Ferrari Owners Club και για αυτό διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Την εποχή εκείνη στη Μεγάλη Βρετανία είχαν διατεθεί μόλις 158 Ferrari αυτού του τύπου και όλες τους ήταν δεξιοτίμονες.

Η Ferrari 365 GTB/5 Daytona έχει κάτω από το καπό της έναν παραδοσιακό ατμοσφαιρικό V12 που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει «γράψει» περίπου 131.000 χιλιόμετρα. Δεν τα λες και λίγα, αλλά τουλάχιστον αυτοί που την είχαν την απολάμβαναν σε κάθε τους βόλτα. Όσο για την τιμή πώλησης ο οίκος δημοπρασίας υπολογίζει πως θα βρει καινούργιο ιδιοκτήτη για περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Σχετικές ειδήσεις