ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα πιο σημαντικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν στη Φρανκφούρτη

Τα πιο σημαντικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν στη Φρανκφούρτη

Προσεχώς στους δρόμους δίπλα μας για τα μοντέλα παραγωγής, ενώ τα πρωτότυπα δείχνουν για ακόμα μια φορά τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Μπορεί οι εκθέσεις να μην είναι πια στο ζενίθ της δημοτικότητας τους αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικές και να προσφέρουν μια συνολική εικόνα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια νοερή βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης της Φρανκφούρτης, όπου σε αυτό της Audi μπορεί κανείς να δει το A1 Citycarver, την crossover εκδοχή του μικρότερου των Audi, το RS6 Avant και το RS7 Sportback που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα των 600 ίππων, καθώς και το φουτουριστικό πρωτότυπο AI:Trail.

Η BMW παρουσίασε το πρωτότυπο, που δεν απέχει πολύ από την κανονική παραγωγή της νέας σειράς 4 Coupe που αναμένεται του χρόνου, και τη νέα X6 μαζί με την πιο μαύρη από… μαύρη X6 Vantablack. Άλλα πρωτότυπα των Βαυαρών είναι τα I Next Vision και M Next Vision.

Η Cupra, η σπορ υπο- μάρκα της Seat παρουσίασε το εντυπωσιακό, ηλεκτρικό πρωτότυπό της Tavascan και η Ford το ολοκαίνουργιο Puma και σε υβριδική έκδοση, το επίσης νέο Kuga καθώς και υβριδικές εκδόσεις των Explorer και Tourneo Custom.

Η Honda παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, το e, που θα αρχίζει να πωλείται από του χρόνου σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές και από 29.470 ευρώ (στη Γερμανία μετά τις επιδοτήσεις), ενώ γεμάτο με νέα μοντέλα και concept cars είναι το περίπτερο της Hyundai. Το νέο i10 βρίσκεται εκεί τόσο στη στάνταρ εκδοχή του όσο και ως N Line, μαζί με το ηλεκτρικό αγωνιστικό e-TCR και το επίσης ηλεκτρικό πρωτότυπο 45 EV, ενώ το i 30 Ν Project C είναι μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του hot hatch των 275 ίππων της μάρκας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στο στάντ της Lamborghini την παράσταση κλέβει η επίσης υβριδική Sian, ενώ σε αυτό της Land Rover το νέο, μετά από 70 χρόνια, Defender.

H Mercedes παρουσιάζει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού της βαν, της EQV, το πρωτότυπο ασφαλείας ASF 2019, τη GLB και την GLE η υβριδική έκδοση της οποία έχει ηλεκτρική αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων, τις plug-in υβριδικές Α και B-Class, ενώ το αστέρι είναι το Vision EQS, το πρωτότυπο μιας μελλοντικής ηλεκτρικής S-Class.

Η Mini έχει το ηλεκτρικό της μοντέλο, ενώ η Opel εκτός από το ολοκαίνουργιο Corsa, στη συμβατική, ηλεκτρική και αγωνιστική του μορφή δείχνει το ανανεωμένο Astra καθώς και το plug-in υβριδικό Grandland X.

Η Renault παρουσιάζει το καινούργιο μικρό SUV της το Captur, και η Seat την plug-in υβριδική εκδοχή του Taracco.

Η Skoda έχει στο δικό της περίπτερο τις πιο σπορ εκδοχές των Scala και Kamiq, τις Monte Carlo, καθώς και το πλήρως ηλεκτρικό Citigo.

Στο στάντ της VW υπάρχει το μοντέλο που μάλλον ξεχωρίζει στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, το πλήρως ηλεκτρικό ID. 3 που ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ, καθώς -μεταξύ άλλων- και το T-Roc Cabriolet.