ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμη και μια παιδική Bugatti κοστίζει μια περιουσία

Ακόμη και μια παιδική Bugatti κοστίζει μια περιουσία

Γνωστή και ως baby Bugatti αυτή η υπό κλίμακα ρέπλικα του αρχέτυπου μοντέλου του 1927 πρόκειται να δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s.

Του Γιάννη Σκουφή

Προφανώς και δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα πραγματοποιηθεί ή αν θα αναβληθεί λόγω κοροναϊού η δημοπρασία που έχει προγραμματισθεί για τις 20- 21 Μαρτίου στο Palm Beats της Φλόριδα. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η τιμή με την οποία αυτή η γαλάζια Bugatti θα άλλαζε χέρια, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 5.000 δολάρια.

Πραγματικά πολλά χρήματα για μια μεταχειρισμένη ρέπλικα υπό κλίμακα που δεν προέρχεται καν από τη Bugatti αλλά από την American Models. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του μοντελισμού και των τηλεκατευθυνόμενων και έχει κατασκευάσει συνολικά 500 τέτοιες ρέπλικες με αρχική τιμή 33.600 δολαρίων! Οπότε η εκτίμηση για 3.000 έως 5.000 δολάρια για μια μεταχειρισμένη ίσως σε κάποιους να ακούγονται και ως «ευκαιρία».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η baby Bugatti έχει το τιμόνι της δεξιά και το σύστημα πρόωσης της είναι ηλεκτρικό με τον λιλιπούτειο κινητήρας της να αποδίδει έως 5,5 ίππους και την μέγιστη ταχύτητά της να φτάνει τα 45 χλμ./ ώρα. Αυτά στο πρόγραμμα ενηλίκων αφού υπάρχει και παιδικό με περιορισμό της απόδοσης στους 1,3 ίππους και της τελικής ταχύτητας στα 20 χλμ./ ώρα.

Πέρα από τη στάνταρ μπαταρία των 1,4 kWh υπάρχει και μια μεγαλύτερη με διπλάσια ενεργειακή χωρητικότητα (2,8 kWh), που εξασφαλίζει αυτονομία 30 χιλιομέτρων. Καθόλου άσχημα για μια παιδική Bugatti…