ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτές οι Aston Martin DB5 είναι ίδιες με το αυτοκίνητο του James Bond

Αυτές οι Aston Martin DB5 είναι ίδιες με το αυτοκίνητο του James Bond

H DB5 είναι το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο του θρυλικού πράκτορα και αυτές οι πέντε είναι οι πρώτες από τις συνολικά 25 ολοκαίνουργιες που θα κατασκευαστούν.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Aston Martin ξεκίνησε το Continuation Project της, δηλαδή την κατασκευή ολοκαίνουργιων κλασικών μοντέλων της το 2016 με την DB4 GT. Η οποία κατασκευάστηκε συνολικά σε 25 αντίτυπα κάθε ένα από τα οποία κόστιζε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνέχεια δόθηκε με την DB5 και εδώ το κόστος υπερ- διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 3,53 εκατομμύρια ευρώ. Και φυσικά υπάρχει λόγος γι’ αυτό, μιας και τα 25 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών EON -τα πέντε όπως βλέπετε είναι ήδη έτοιμα- είναι πιστά αντίγραφα αυτού που έκλεψε την παράσταση στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου» (Goldfinger) του 1964.

Και μπορεί τα οπλοπολυβόλα να είναι ακίνδυνα αντίγραφα αλλά κατά τα άλλα υπάρχει η περιστρεφόμενη βάση πινακίδων κυκλοφορίας, η μηχανή δημιουργία ομίχλης, οι εκτοξευτήρες λαδιού στα φλας και ο μηχανισμός που έκοβε τα λάστιχα των αυτοκινήτων των κακών.

Στα εξτρά υπάρχει το άνοιγμα διαφυγής στην οροφή πάνω από το κάθισμα του συνοδηγού, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού και οπλοβαστοί στα καθίσματα.

Ο κινητήρας είναι ένας εξακύλινδρος σε σειρά 3.995 κυβικών με τρία καρμπυτέρ που αποδίδει 286 ίππους. Που επαρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 7,1 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 238 χλμ./ ώρα.

Οι ολοκαίνουργιες κλασικές Aston Martin DB5 «James Bond» έχουν ένα μυστικό: δεν έχουν έγκριση τύπου προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.