ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάποιοι πληρώνουν για να δείχνει το αυτοκίνητό τους σκουριασμένο

Κάποιοι πληρώνουν για να δείχνει το αυτοκίνητό τους σκουριασμένο

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που τελειώνουν και που αρχίζουν οι απαιτήσεις και οι επιλογές κάποιων από ένα αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα καινούργια μοντέλα έχουν τόσο καλές βαφές και προστατευτικά φιλμ που δύσκολα αφήνουν το χρώμα να ξεθωριάσει. Πόσο μάλλον να σκουριάσει, ενώ αν μιλάμε για ένα νέο Land Rover Defender που το αμάξωμά του είναι από αλουμίνιο, τότε δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βλέπουν σκουριά πάνω στο αυτοκίνητο τους. Ναι, σωστά διαβάσατε. Σκουριά. Και επειδή είναι πολύ δύσκολο να σκουριάσει ένα αμάξωμα, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αφαιρεθούν κάποια τμήματα και στην θέση τους να μπει η κλασική λαμαρίνα. Που σκουριάζει πολύ γρήγορα.

Όσο… αρρωστημένο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, αυτού του είδους τα πρότζεκτ τα αναλαμβάνει η Niels van Roij Design, η οποία στο παρελθόν έχει επέμβει σε κάποιες Rolls-Royce και σε ένα Tesla Model S.

«Αυτά τα μέρη οξειδώθηκαν μέσω μιας δραστικής κατεργασίας που έγινε μετά τη βαφή του μετάλλου. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να βουρτσίσουν, να οξειδώσουν ή να γυαλίσουν το μέταλλο. Μπορεί να προστατευτεί από τη σκουριά ή να το αφήσουμε να οξειδώνεται φυσικά. Και να σταματήσουμε αυτή την οξείδωση ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο σχεδιαστής αυτοκινήτων και συνιδρυτής Niels van Roij.

Έτσι, η εταιρεία από το Βέλγιο προχωρά στην αντικατάσταση κάποιων στοιχείων του αμαξώματος, όπως αυτά ενός Land Rover Defender που δείχνει ταλαιπωρημένο χωρίς να είναι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.