ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lamborghini γιορτάζει την πρώτη της 10ετία στο Μεξικό

Η Lamborghini γιορτάζει την πρώτη της 10ετία στο Μεξικό

Σε συνεργασία με τον τοπικό αντιπρόσωπο δημιουργήθηκαν τέσσερις σπέσιαλ Huracan με την κάθε μια να είναι βαμμένη στα πιο χαρακτηριστικά χρώματα της μεξικανικής κουλτούρας.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από 10 χρόνια η Lamborghini είχε εγκαινιάσει την πρώτη της έκθεση στο Μεξικό σε συνεργασία με τον τοπικό αντιπρόσωπο ονόματι Grand Chelem. Ο οποίος αποφάσισε να γιορτάσει την πρώτη του δεκαετία με τους Ιταλούς, παρουσιάζοντας τέσσερις Huracan βαμμένες στα χρώματα που βασίζεται η μεξικάνικη κουλτούρα.

Τα χρώματα επιμελήθηκε ο Ad Personam, ο υπεύθυνος του προγράμματος εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της Lamborghini, ο οποίος δημιούργησε τα εξής χρώματα: Vita για την Ζωή, Morte για το Θάνατο, Songo για το Όνειρο και Tempo για το Χρόνο.

Στην μεξικανική αντίληψη το πράσινο της Edicion Vita συνδέεται με την ζωή και την φύση και στην Huracan τονίζεται από τις χρυσές ζάντες. Επίσης, υπάρχει και ένας αετός, ένα στοιχείο που απαντάται και στη σημαία του Μεξικό.

Η μπλε Edicion Morte με τις λεπτομέρειες βαμμένες στο χρώμα του χαλκού συσχετίζεται με τα χρώματα της μετάβασης από τα εγκόσμια προς το θάνατο. Οι Μεξικάνοι, άλλωστε, είναι γνωστοί για τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζουν το θάνατο.

H τιρκουάζ Edicion Sogno είναι αυτή που συσχετίζεται με το όνειρο και ένα από τα αγαπημένα χρώματα που συμβόλιζαν μυθικά τέρατα της μεξικανικής λαϊκής τέχνης. Αντίθετα, το εσωτερικό είναι μαύρο με χρυσές ραφές, ενώ υπάρχουν κεντημένα δύο κεφάλια δράκων.

Η Edicion Tempo έχει σχέση με τον χρόνο και είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα με μπρονζέ λεπτομέρειες τόσο εντός όσο και εκτός. Μία πλακέτα με ένα φίδι αναπαριστά το πέρασμα του χρόνου, όπως κάθε εποχή που το ερπετό αλλάζει «πουκάμισο». Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Τα νέα μέτρα φέρνουν προβληματισμό στον κλάδο - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Γιάννης Δαβερώνης