ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To θρυλικό Mini Moke επιστρέφει στους δρόμους!

To θρυλικό Mini Moke επιστρέφει στους δρόμους!

Πριν από δύο χρόνια η Moke International είχε ανακοινώσει τα πλάνα της για την αναβίωση του Moke, το οποίο από του χρόνου θα μπει στην παραγωγή.

Του Γιάννη Σκουφή

Η είδηση δεν αφορά μόνο την επιστροφή του Moke αλλά και στο ότι τελικά θα κατασκευάζεται στην Βρετανία και όχι στη Γαλλία. Τα πλάνα άλλαξαν καθώς προέκυψε μία νέα συμφωνία με την εταιρία Fablink (με εργοστάσια στην Αγγλία και συνεργασίες με Land Rover, Morgan κ.α.), αλλά και στην γενναία συμμετοχή της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόσφατα η EE συμφώνησε με την Βρετανία ώστε να μην υπάρχει φορολόγηση στις συναλλαγές της χώρας με τις άλλες χώρες- μέλη της οικονομικής ζώνης, όπως ίσχυε και πριν. Πέρα όμως από την Ευρώπη η Moke International σκοπεύει να λανσάρει το Moke και στις ΗΠΑ, έστω και με μια μεγάλη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Moke International έχει εξαγοράσει πλήρως το σήμα του θρυλικού μοντέλου, όπως και όλα τα δικαιώματα. Κάτι που σημαίνει πως στη νέα του εποχή το Moke δεν έχει καμία σχέση με τη Mini και τον όμιλο της BMW στον οποίο ανήκει η τελευταία.

Πάντως, το στιλ και η σχεδίαση του αυτοκινήτου έχει παραμείνει πιστή στο αρχέτυπο μοντέλο του 1964 που μοιραζόταν τα ίδια μηχανικά μέρη με το δημιούργημα του σερ Άλεκ Ισιγόνη. Από πλευράς διαστάσεων το νέο Moke είναι ελαφρώς μεγαλύτερο προσφέροντας καλύτερη του άνεση στους επιβάτες.

Όσο για την κίνηση του υπάρχει ένας τετρακύλινδρος βενζίνης 1.100 κυβικών με 68 ίππους που εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα σχεδόν 110 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τιμή του θα είναι περίπου 23.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: Θρίαμβος για Σολτς και SPD - «Τζαμάικα» ή «Φανάρι» η επόμενη κυβέρνηση

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Αιγαίο: Η «ατσάλινη ασπίδα» του Παρμενίωνα και τα… μαντάτα από το Λούβρο

Συγκλονίζει η Αριάδνη Γερασιμίδου: «Έχω καρκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» (video)