ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η θωρακισμένη Rolls-Royce κοστίζει ένα εκατομμύριο!

Αυτή η θωρακισμένη Rolls-Royce κοστίζει ένα εκατομμύριο!

Αυτή η Cullinan είναι πολυτελής όσο κάθε Rolls και θωρακισμένη όσο ένα άρμα μάχης.

Του Γιάννη Σκουφή

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η γερμανική εταιρία Klassen που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει μια απλή Cullinan σε ένα θωρακισμένο υψηλών προδιαγραφών. Και για αυτό το λόγο ζητά περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ή αν προτιμάτε πάνω από 830 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Klassen οι ενισχύσεις και η θωράκιση που έχει γίνει στην Cullinan αφορά σχεδόν όλο το αμάξωμα. Παράλληλα τόσο στην οροφή όσο και στο πάτωμα υπάρχουν αντιβαλλιστικά υλικά για προστασία από βόμβες, ενώ τα κρύσταλλα έχουν πολλαπλές στρώσεις ώστε να αντέχουν σε επιθέσεις με βλήματα και σφαίρες από πυροβόλα.

Επίσης για να εξασφαλίζεται η κίνηση χωρίς ζητήματα η ανάρτηση έχει ειδικές ενισχύσεις, τα λάστιχα είναι run-flat, υπάρχει ενισχυμένο σύστημα φρένων, heavy-duty προδιαγραφών τροχοί, σύστημα πυρόσβεσης, εσωτερικό ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού και ότι άλλο χρειάζεται για να επιβιώσουν οι επιβαίνοντες.

Η καμπίνα διαθέτει όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει μια Rolls-Royce και εννοείται πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Για την περίσταση η Klassen έχει ντύσει με βυσσινί δέρμα τα καθίσματα, ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό και τις πόρτες, ενώ την προσοχή τραβά και η οροφή που θυμίζει έναστρο θόλο.

Κάτω από το καπό ο V12 των 6.750 κυβικών με τα διπλά turbo δεν έχει υποβληθεί σε αλλαγές και έτσι αποδίδει 572 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 800 Nm από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. Η Klassen δεν λέει κάτι για το επιπλέον βάρος της θωράκισης αλλά σίγουρα δεν θα είναι λίγα τα κιλά (υπολογίστε πάνω-κάτω στον μισό τόνο). Όχι βέβαια πως θα έχει πρόβλημα ο πανίσχυρος V12 για να τα μετακινήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ