ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι η νέα γκάφα της Tesla;

Ποια είναι η νέα γκάφα της Tesla;

Το πρεστίζ και οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρίας μπορεί να βρίσκονται στα ύψη, αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξαλειφθεί κάποιες παιδικές ασθένειες.

Του Γιάννη Σκουφή

H Tesla είναι μια από τις εταιρείες φαινόμενο για πολλούς λόγους. Καταρχήν, αν και νεοσύστατη, μιας και δημιουργήθηκε στις αρχές του αιώνα, αλλά καταφέρνει να απολαμβάνει εξαιρετική δημοσιότητα σε καθημερινή βάση και χωρίς να ξοδεύει αντίστοιχα ποσά με ανταγωνιστικές της εταιρείες.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία που σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται και στον ιδιοκτήτη της μάρκας, τον Elon Musk, που από πολύ νωρίς έχει καλλιεργήσει με τον καλύτερο τρόπο στα social media τόσο την προσωπική του εικόνα όσο και αυτή της εταιρείας του.

Παρά ταύτα κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε για διάφορες γκάφες που αφορούν αυτοκίνητα της Tesla. Από λάθος χρώματα σε πόρτες και επενδύσεις μέχρι και φρένα δίχως τακάκια!

Αυτή τη φορά η γκάφα είναι μικρότερης έκτασης και έχει σχέση με την εξαφάνιση της ένδειξης του ταχύμετρου σε συγκεκριμένα Model 3 Performance με έτος κατασκευής από το 2018 έως και το 2022. Τα καλά νέα είναι πως η ένδειξη της ταχύτητας εξαφανίζεται μόνο στην επιλογή του οδηγικού προφίλ Track.

«Η απουσία της ενημέρωσης του οδηγού για την ταχύτητα του αυτοκινήτου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης», σημειώνει η αρμόδια αρχή του καταναλωτικού κοινού στις ΗΠΑ.

Έτσι, η Tesla προχώρησε στην ανάκληση 48.184 αυτοκινήτων Model 3 για να λυθεί το πρόβλημα με της βοήθεια μιας σχετικής αναβάθμισης δίχως καμία επιβάρυνση για τον πελάτη. Ευτυχώς, όλα κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά οπότε αν είστε κάτοχος ενός Model 3 δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.