ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία ακόμη Aston Martin DB5 Vantage απέκτησε νέα στέγη

Μία ακόμη Aston Martin DB5 Vantage απέκτησε νέα στέγη

Το χρηματιστήριο με τα κλασικά αυτοκίνητα κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς σημειώνοντας τεράστιους τζίρους παγκοσμίως.

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από τις πιο πρόσφατες πωλήσεις ήταν μια πανέμορφη Aston Martin DB5 Vantage. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο στο Newport Pagnell αφού κατασκευάστηκε σε μόλις 1.021 μονάδες μέχρι να αντικατασταθεί από την DB6.

Αν δεν το έχετε αναγνωρίσει μέχρι τώρα να πούμε πως πρόκειται για την διάσημη Aston Martin στη ταινία του James Bond, της οποίας την παραγωγή είχε αναλάβει το 1964 ο Albert Romolo Broccoli.

Η εικονιζόμενο DB5 έχει μία ακόμη μεγαλύτερη αξία αφού η Vantage είχε πιο άγρια προφίλ εκκεντροφόρου με καρμπυρατέρ Weber. Η εργοστασιακή της ισχύς ήταν 325 ίπποι ενώ ο κινητήρας των 4.000 κυβικών συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Tο αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παρόλο που έχει διανύσει 76.575 χιλιόμετρα διατηρεί την αυθεντική ασημί βαφή με δερμάτινες Conolly επενδύσεις στο εσωτερικό. Υπάρχουν χρωμιωμένες ζάντες, ειδικοί πρόσθετοι προβολείς, ραδιόφωνο Motorola και πολλά άλλα στοιχεία που τονίζουν τον αυθεντικό χαρακτήρα του βρετανικού GT.

Vantage ήταν μόνο 65 αυτοκίνητα εκ των οποίων μόλις τα 17 ήταν αριστεροτίμονα. Και λόγω της σπανιότητας της Vantage η εικονιζόμενη DB5 πωλήθηκε πρόσφατα στην Ελβετία έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία που διοργάνωσε η RM Sotheby’s.