ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oι εντυπωσιακές θήκες iPhone της Pininfarina

Oι εντυπωσιακές θήκες iPhone της Pininfarina

Ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος αποτίνει φόρο τιμής σε ένα απίστευτο concept car που είχε παρουσιαστεί πριν από πενήντα χρόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

H εταιρία Pininfarina έχει ιδρυθεί το 1930 με έδρα το Τορίνο της Ιταλίας και σήμερα ανήκει στον όμιλο της ινδικής Mahindra. Όλες αυτές τις δεκαετίες ο έχει δημιουργήσει μοναδικά οχήματα, κυρίως για ομοεθνείς μάρκες, όπως είναι οι Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Maserati κ.α., αλλά και για εταιρείες όπως η Peugeot, η GM ή πιο πρόσφατα η κινεζική Brilliance και η βιετναμέζικη VinFast.

Από τα πιο διάσημα μοντέλα είναι η Alfa Romeo Spider, η Ferrari Testarossa, το Peugeot 205 κ.α. Πέρα όμως από τα μοντέλα παραγωγής το ιταλικό στούντιο έχει σχεδιάσει και αμέτρητα πρωτότυπα με αποκορύφωμα το Modulo. Που είχε έναν V12 και ένα πολύ έντονο σχήμα σφήνας.

Η Ferrari 512S Modulo, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1970 και για να τιμήσει αυτή τη μοναδική στιγμή η Pininfarina ανακοίνωσε μία σειρά από θήκες για iPhone. Οι οποίες έχουν ένα ελκυστικά ρετρό σχεδιασμό εμπνευσμένο από το Modulo.

Κάθε θήκη κατασκευάζεται στο χέρι μία προς μία και θα υπάρξουν σε πέντε χρώματα, με δύο διαφορετικούς τύπους δέρματος, ενώ ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη η «πλάτη» μπορεί να είναι από αλουμίνιο, ξύλο ή ανθρακόνημα.

Τα άσχημα νέα είναι πως θα κατασκευαστούν μόλις 99 θήκες για 13 Pro και άλλες τόσες για 14 Pro. Κάθε μια θα συνοδεύεται από χαραγμένο σειριακό αριθμό για να καταγράφεται η σπανιότητά τους. Όσο για την τιμή, καλύτερα να μην ρωτήσετε…