ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανιά: Την Παρασκευή (9/12) ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χανιά
In Time

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι των Χανίων, η τελετή φωτοδότησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, η τελετή σηματοδοτεί και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο δήμος, η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου και το δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Ιδιαίτερο στοιχείο των εκδηλώσεων είναι η διασπορά τους και σε περιαστικές περιοχές του δήμου, που θα στολιστούν με 14 μικρά δέντρα. Ακόμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι των Χανίων θα λειτουργήσει εργαστήριο του Αγίου Βασίλη, όπου θα φιλοξενηθούν και τοπικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη η γιορτή του Santa Run, το περιεχόμενο της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει κάτω από το παλιό ρολόι της πόλης.

Εκδηλώσεις για τις γιορτές θα πραγματοποιηθούν επίσης σε σχολικές μονάδες, ενώ μελωδίες των εορτών θα ακούγονται από ηχεία που θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο παλιό λιμάνι θα φωτιστούν σκάφη και κτήρια, σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής.