ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι πουλά αυτή τη φορά ο Mr. Bean;

Τι πουλά αυτή τη φορά ο Mr. Bean;

Ο Rowan Atkinson που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο στο ρόλο του αφελή Mr Bean είναι γνωστό πως έχει ένα μεγάλο πάθος: τα αυτοκίνητα!

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Atkinson είναι ένας από τους celebrities που είναι γνωστός για την αγάπη που έχει για τα αυτοκίνητα. Κυρίως για τα παλιά κλασικά και δεν μιλάμε για απλά αυτοκίνητα αλλά εμβληματικά μοντέλα που έχουν τη δική τους ιστορία.

Ένα από αυτά ήταν και μια McLaren F1 που είχε πουλήσει το 2015 επειδή είχε δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα μέσα σε μια δεκαετία. Και όπως είχε πει και ο ίδιος είχε πλέον μεγαλώσει για να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ήταν πλέον too much για τις δυνατότητές του.

Τότε από την πώληση είχε καταφέρει να ενισχύει το ταμείο του κατά 12 εκατομμύρια και τώρα στοχεύει να πάρει κάποια ψιλά ακόμη (περίπου 80.000 ευρώ) από την πώληση μίας Lancia Delta Integrale Evo II.

Προφανώς, ο Atkinson δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα για να πουλά αυτή την καταπληκτική Integrale, αλλά θα έχει τους λόγους του που την αποχωρίζεται με το αυτοκίνητο να έχει διανύσει λιγότερα από 90.000 χιλιόμετρα.

Η Delta Integrale βαμμένη στα χαρακτηριστικά χρώματα της Martini είχε κυριαρχήσει στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Αυτή των φωτογραφιών μας είναι μία «πολιτική» Delta HF Integrale Evoluzione II που κατασκευάστηκε το 1993. Κάτω από το καπό της έχει έναν δίλιτρο 16βαλβιδο turbo με 215 ίππους.

Το 2011 πωλήθηκε στην Ιαπωνία και μόλις πριν από δύο χρόνια την αγόρασε ο Atkinson. Ο οποίος παρά τις 3.000 χλμ. που διένυσε μαζί της μάλλον δεν κατάφερε ποτέ να τη συνηθίσει και αποφάσισε να την πουλήσει. Ποιος ξέρει, ίσως και αυτή να του έπεφτε πολύ για τα μέτρα του.