ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με 1.000 ίππους!

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με 1.000 ίππους!

Η μετάβαση της ιταλικής μάρκας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό έχει ήδη δρομολογηθεί με μία πανίσχυρη QV έκδοση που θα έχει τετραψήφια ισχύ!

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν πρόκειται για φήμες αλλά για έγκυρες πληροφορίες οι οποίες έρχονται από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato.

O οποίος σε μία πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε πως το μέλλον της Alfa Romeo είναι ηλεκτρικό και πως πέρα από ένα νέο σούπερ GT στο πρότυπο της 8C έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως για μία ηλεκτρική Giulia.

Η οποία θα παρουσιαστεί το 2025 και θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ ώστε η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 1.000 ίππους. Φυσικά, αυτή η ιπποδύναμη θα αφορά την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio της νέας Giulia, η οποία φυσικά θα έχει και άλλες λιγότερο ισχυρές αλλά με έντονο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα εκδοχές.

Έτσι η βασική ηλεκτρική Giulia θα ξεκινά από τους 350 ίππους, στη συνέχεια θα υπάρχει η Veloce με 800 και στην κορυφή η QV με 1.000. Όλες θα είναι βασισμένες στη νέα πλατφόρμα 800V με την αυτονομία να ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως του χρόνου η Alfa Romeo θα λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό θα είναι μικρότερο από την Tonale αφού θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Jeep Avenger και Opel Mokka.