ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μέχρι πότε θα πωλούνται συμβατικά αυτοκίνητα πόλης;

Μέχρι πότε θα πωλούνται συμβατικά αυτοκίνητα πόλης;

Έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα με την ηλεκτροκίνηση αρκετά θα είναι τα μικρά μοντέλα που θα μας αποχαιρετίσουν.

Του Γιάννη Σκουφή

Παρόλο που η Skoda έχει κάνει γνωστό πως η τρέχουσα γενιά του Fabia θα είναι η τελευταία συμβατική, παρόλο που το Ford Fiesta ολοκληρώνει το κύκλο του αυτό το καλοκαίρι, η Opel είναι ανάμεσα στους κατασκευαστές που θα προχωρήσουν στην επόμενη γενιά.

Ωστόσο το όνομα Corsa μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε πως στο μέλλον θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτή την είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της μάρκας, ο Mark Adams, ο οποίος σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar είπε πως η Opel θα παραμείνει στις μικρές κατηγορίες.

Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως τόσο η επόμενη γενιά του Peugeot 208, όσο και του Citroen C3, θα είναι και αυτές ηλεκτροκίνητες, δίχως να ξεχνάμε τα αντίστοιχα επερχόμενα μοντέλα με τα σήματα της Fiat και της Lancia. Τα οποία θα έχουν μία ελαφρώς «SUVοειδή» σχεδιαστική προσέγγιση.

Η επόμενη γενιά των μικρών μοντέλων της Stellantis θα βασιστεί στην πλατφόρμα Small STLA, η οποία θα είναι μια εξέλιξη της ευρέως χρησιμοποιούμενης CMP/eCMP. Η Opel έχει δεσμευτεί να πουλά μετά το 2028 μόνο ηλεκτρικά, πράγμα που σημαίνει ότι η επόμενη γενιά Corsa θα προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Πότε θα γίνει αυτό; Υπολογίστε το αργότερο, το 2027, καλά να είμαστε έως τότε!