ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο LeBron James θα δώσει το «τζάμπολ» στο φετινό Le Mans

Ο LeBron James θα δώσει το «τζάμπολ» στο φετινό Le Mans

Ο θρύλος του μπάσκετ θα κουνήσει τη σημαία για να ξεκινήσει το φετινό 24ωρο του Le Mans που θα διεξαχθεί για 100η φορά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του NBA και διπλός χρυσός Ολυμπιονίκης προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των σημαντικών προσώπων που έχουν αναλάβει καθήκοντα αφέτη στο Le Mans.

Πρόκειται για μία τιμητική συμμετοχή, ενώ ανάμεσα σε όσους έχουν αναλάβει στο παρελθόν το ρόλο περιλαμβάνονται οι Steve McQueen (1971), Fernando Alonso (2014), Brad Pitt (2016) και Rafael Nadal (2018).

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις και να βιώνεις τα αθλήματα στο υψηλότερο επίπεδό τους», δήλωσε ο 38χρονος. «Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω σε αυτή την ιστορική στιγμή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να βοηθήσω στον εορτασμό των 100 ετών, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο».

Ο James θα κουνήσει τη σημαία για να ξεκινήσουν τα 62 αγωνιστικά αυτό το Σάββατο, στις 10 Ιουνίου.

Ο αγώνας αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 26 και 27 Μαΐου του 1923. Από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία, με εξαίρεση τα έτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσιμους αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο και προσελκύει συμμετοχές από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες και οδηγούς της παγκόσμιας αγωνιστικής σκηνής.