ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο! Πήρε κλήση 121.000 ευρώ γιατί ξεπέρασε το όριο κατά 32 χλμ./ώρα

Απίστευτο! Πήρε κλήση 121.000 ευρώ γιατί ξεπέρασε το όριο κατά 32 χλμ./ώρα

Ο Anders Wiklöf, ένας πλούσιος κατ' εξακολούθηση παραβάτης, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στη Φινλανδία.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα στη Φινλανδία είναι γενικά τσουχτερά αφού υπολογίζονται με βάση και τα εισοδηματικά κριτήρια. Κάτι που σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα υπέρβασης του ορίου και όσο πιο εύπορος είναι ο παραβάτης, τόσο πιο υψηλό είναι το πρόστιμο!

Ο βιομήχανος Wiklöf, γνωστός ως ένας από τους πλουσιότερους Φινλανδούς, συνελήφθη να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, καθώς το όριο ήταν 50 χλμ./ώρα και καταγράφηκε να κινείται με 82 χλμ./ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να του αφαιρεθεί το δίπλωμα για 10 ημέρες και να του επιβληθεί πρόστιμο 121.000 ευρώ!

Το 2013 ο Wiklöf, ο οποίος είναι γνωστός και για τη φιλανθρωπική του δράση, αναγκάστηκε να πληρώσει 95.000 ευρώ για παράβαση του ορίου ταχύτητας. Το 2018, συνελήφθη και πάλι για τον ίδιο λόγο και του επιβλήθηκε ένα «απλό» πρόστιμο ύψος σχεδόν 64.000 ευρώ.

Αυτά τα ποσά μπορεί να αποτελούν περιουσία για έναν μέσο μισθωτό, ο Wiklöf πιθανότατα να τα θεωρεί απλώς… χαρτζιλίκι. Ωστόσο, εξέφρασε την μεταμέλεια του, δηλώνοντας σε μια τοπική εφημερίδα πως αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για καλύτερους σκοπούς.