ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρομπότ θα απομακρύνουν τα παράνομα παρκαρισμένα

Ρομπότ θα απομακρύνουν τα παράνομα παρκαρισμένα

Όσο αυξάνεται το κυκλοφοριακό στα μεγάλα αστικά κέντρα, όλο και περισσότερα δραστικά μέτρα θα ακούμε να έρχονται στο μέλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Στα κέντρα των πόλεων συσσωρεύονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δίχως πλέον να υπάρχει αρκετός χώρος για πολλά αυτοκίνητα πέρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεραίνουν διάφορες πανεπιστημιακές μελέτες.

Πρόσφατα, ακούσαμε και γράψαμε πως σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, εξετάζονται υψηλότερες χρεώσεις στάθμευσης για τα μεγάλα SUV προκειμένου οι οδηγοί τους να αποθαρρύνονται να τα χρησιμοποιούν στα κέντρα των πόλεων.

Μάλιστα, για όσους δεν βάζουν μυαλό και παρκάρουν παράνομα θα υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις. Όπως ρομπότ που σαν κλαρκ θα σηκώνουν ολόκληρο το αυτοκίνητο και θα το μεταφέρουν λίγα μέτρα πιο πέρα!

Η λογική στο βίντεο που τραβήχτηκε στην Βρετανία βασίζεται σε έναν αποτελεσματικό τρόπο ώστε να απομακρύνεται ένα αυτοκίνητο που έχει παρκάρει π.χ. σε μία θέση στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες ή σε μία ράμπα αναπήρων.

Όπως θα δείτε το ρομπότ κάπου στο Λίβερπουλ που ανήκει σε κάποια εταιρεία που ονομάζεται RNW (Recovery North West), έχει γραπώσει από το κάτω μέρος ένα βαρύ SUV όπως είναι το Volvo XC60 και το έχει σηκώσει στον αέρα για να το μετακινήσει σε σημείο που να μην ενοχλεί. Αυτό πάει να πει άμεση δράση!