ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα άλογα μπορεί να έχει η νέα Ford Mustang;

Πόσα άλογα μπορεί να έχει η νέα Ford Mustang;

Την απάντηση δίνει η Hennessey η οποία πήρε το μαγικό της ραβδάκι και μεταμόρφωσε την Dark Horse σε ένα πραγματικό δαίμονα.

Του Γιάννη Σκουφή

Για τα κατορθώματα της Hennessey ίσως να έχετε ακούσει. Πρόκειται για την αμερικανική εταιρία που χάρη στο Venom έχει πιστωθεί επίσημα- ανεπίσημα το ρεκόρ της υψηλότερης ταχύτητας που έχει πετύχει ποτέ ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Ωστόσο, η Hennessey στην πραγματικότητα είναι μια εταιρία που προέρχεται από το χώρο των αναβαθμίσεων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Και είναι μία από τις πρώτες που βάζουν «χέρι» στη νέα Mustang με τον V8 Coyote των 5.000 κυβικών που στην κανονική του εκδοχή αποδίδει 500 άλογα χάρη σε ένα τεράστιο μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Το εντυπωσιακό είναι πως με διάφορες βαριές μετατροπές στο σύστημα ψεκασμού, στα μπεκ, στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου και στην πίεση του υπερσυμπιεστή η ισχύς έχει ανέβει κατά 350 ίππους. Κάτι που σημαίνει πως η συνολική απόδοση έχει εκτοξευθεί στους 850 ίππους!

Πέρα από τις μηχανικές βελτιώσεις υπάρχουν και αισθητικές. Όπως μπορείτε να δείτε μας παραπέμπουν στο αμερικανικό αγωνιστικό πρότυπο με το κόκκινο αμάξωμα να διακοσμείται από λευκά αυτοκόλλητα. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια διακριτική φτερούγα και διπλές απολήξεις.

«Αναμφισβήτητα, το υπερτροφοδοτούμενο Dark Horse των 850 ίππων είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και ισχυρά muscle-cars που υπάρχουν», λέει το αφεντικό της εταιρίας, John Hennessey. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να διαφωνήσουμε.