ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα προβλήματα ποιότητας για την Tesla

Νέα προβλήματα ποιότητας για την Tesla

Οι παιδικές ασθένειες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την αμερικανική εταιρεία και να επισκιάζουν ως ένα βαθμό την εικόνα της.

Του Γιάννη Σκουφή

Το πεντάλ του γκαζιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εξαρτήματα ενός αυτοκίνητου και πολύ σπάνια ακούμε να υπάρχει κάποιο θέμα.

Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 παρατήρησε ότι το πεντάλ του είχε σχεδόν σπάσει στη μέση και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του στο διαδίκτυο. Έκπληκτος διαπίστωσε πως το ίδιο «σύμπτωμα» είχαν και άλλοι οδηγοί μοντέλων της Tesla.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που μοιράστηκε στο Reddit ο κάτοχος ενός Model 3 Long Range με έτος κατασκευής το 2021, το μπράτσο του πεντάλ είναι έτοιμο να σπάσει στα δύο ανά πάσα στιγμή. Η ανάρτηση έχει τίτλο «Δεν νομίζω ότι το πάτησα τόσο δυνατά...» και έκπληκτος διαπίστωσε πως πολλοί άλλοι οδηγοί είχαν πάθε το ίδιο.

Από το 2017, αρκετοί ιδιοκτήτες Model S έχουν αναρτήσει φωτογραφίες σπασμένων πλαστικών πεντάλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, υπάρχουν δεκάδες επιστολές παραπόνων που συστήνουν στην Tesla να αντικαταστήσει το πλαστικό υλικό με μεταλλικό και το πεντάλ να έχει μία λαστιχένια επιστρώση που θα βελτίωνε σημαντικά την αντοχή και την αίσθησή του, αντίστοιχα.

Επειδή όμως η Tesla επισκευάζει τα ηλεκτρικά της σε ειδικά κέντρα σέρβις δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πόσο συχνά εμφανίζεται αυτό το ελάττωμα.

Πάντως, η Tesla δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει πλαστικά πεντάλ. Παρά ταύτα δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ένα ακόμα πρόβλημα ποιότητας που ταλανίζει την εικόνα της αμερικανικής μάρκας.