ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε πως κοστίζει ένα ρολόι με αναφορές στη Bugatti;

Πόσο λέτε πως κοστίζει ένα ρολόι με αναφορές στη Bugatti;

Όταν ένα απίστευτο ρολόι είναι εμπνευσμένο από ένα απίστευτο υπέρ-αυτοκίνητο λογικό είναι να κοστίζει μία περιουσία.

Του Γιάννη Σκουφή

Για να γιορτάσουν τα 4 χρόνια συνεργασίας τους η Jacob & Co, μία από τις πιο διάσημες εταιρείες ρολογιών παγκοσμίως, και η Bugatti δημιούργησαν το Chiron Tourbillon Molsheim Edition.

Πρόκειται για ένα ρολόι που έχει μία κάσα από πανάκριβα μέταλλα και με περίγραμμα τη γαλλική σημαία σε μπλε και κόκκινα ζαφείρια και ρουμπίνια αντίστοιχα που εναλλάσσονται με λευκά διαμάντια.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ζώνες αποτελούνται από 148 μπλε ζαφείρια, 45 λευκά διαμάντια και 149 ρουμπίνια και κάνουν το συγκεκριμένο ρολόι να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα από την Jacob & Co και που είναι αφιερωμένα στη Bugatti Chiron.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο μηχανισμός του ρολογιού που αποτελείται από 578 μέρη και ειδικότερα ο μικροσκοπικός κινητήρας W16 που μοιάζει με αυτόν που κινεί την Chiron.

Το αντίγραφο του κινητήρα μοιάζει περισσότερο με ένα μοναδικό κόσμημα που περιλαμβάνει τα έμβολα και τους υπερσυμπιεστές, ενώ ο δείκτης λειτουργίας παραπέμπει σε μετρητή καυσίμου. Η αυτονομία του φτάνει τις 60 ώρες.

Η Jacob & Co. έχει ήδη ανακοινώσει πως το Chiron Tourbillon Molsheim Edition κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Όσο περίπου μια μεταχειρισμένη Veyron.