ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχονται τα ψηφιακά κλειδιά για τα αυτοκίνητα

Έρχονται τα ψηφιακά κλειδιά για τα αυτοκίνητα

Μία νέα μόδα αναμένεται να περάσει πολύ σύντομα στην καθημερινότητα μας με τα smartphone να μπορούν να κάνουν όλο και περισσότερα ανέπαφα. Όπως το κλείδωμα/ ξεκλείδωμα αυτοκινήτων.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα smartphone μπαίνουν όλο και περισσότερο στην ζωή μας και στα αυτοκίνητά μας. Χάρη σε αυτά μπορούμε να χρησιμοποιούμε την πλοήγηση, να ακούμε την αποθηκευμένη μουσική ή ακόμη και να τα χρησιμοποιούμε ως κλειδιά.

Η Hyundai έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την έναρξη της υπηρεσίας της χρήσης ψηφιακού κλειδιού Digital 2 με εφαρμογές που είναι συμβατές με τηλέφωνα Apple, Samsung και Google. Έτσι, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Hyundai μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα smartphones τους ως κλειδιά αλλά και να τα μοιράζονται εύκολα μεταξύ διαφορετικών συσκευών, είτε πρόκειται για iPhone, Samsung Galaxy ή Google Pixel.

Στο παρελθόν, ενώ μερικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Hyundai, Kia και Genesis μπορούσαν να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους με τα τηλέφωνά τους, η υπηρεσία αυτή είχε τους περιορισμούς της.

Πλέον, το ενημερωμένο σύστημα επεκτείνει την πρόσβαση στους χρήστες συσκευών με διαφορετικό λειτουργικό. Για παράδειγμα, ένας χρήστης της συσκευής Galaxy μπορεί να δώσει πρόσβαση σε έναν χρήστη iPhone.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν το Digital Key 2 μέσω της επίσημης εφαρμογής της Hyundai και η εταιρεία έχει υπονοήσει ότι σχεδιάζει να διευρύνει αυτή τη λειτουργία και σε άλλες μάρκες τηλεφώνων, όπως είναι π.χ. Xiaomi.

Προς το παρόν, το Digital Key 2 υποστηρίζει τα μοντέλα Hyundai Grandeur, Genesis GV60 και G90, και το Kia EV9. Αυτή η λειτουργία θα εισαχθεί σύντομα σε περισσότερα μοντέλα και μπορεί να ενσωματωθεί σε παλαιότερα οχήματα με μια απομακρυσμένη ενημέρωση.