ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η σπάνια Ferrari F50 ήταν του Rod Stewart

Αυτή η σπάνια Ferrari F50 ήταν του Rod Stewart

Η εμβληματική F50 είναι συνυφασμένη με την ταχύτητα και το μύθο της δεκαετίας του ‘90.  Όταν προσθέσετε το όνομα ενός θρυλικού ροκ, του Rod Stewart, αυτόματα ανεβαίνει και η αξία.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάθε Ferrari F50, γνωστή για τον ατμοσφαιρικό V12 της των 4,7 λίτρων, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1996, ταξίδεψε από το Maranello στη Μεγάλη Βρετανία και παραδόθηκε ολοκαίνουργιο στον Rod Stewart.

Αργότερα, το 2002 βρέθηκε στο Ντουμπάι για να επιστρέψει εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007. Έκτοτε, έχει αλλάξει συνολικά έξι ιδιοκτήτες, με αυτόν που την πουλά τώρα να την έχει κρατήσει δυόμιση χρόνια.

Το κοντέρ δείχνει μόλις 17.600 χιλιόμετρα, ενώ η F50 πρόσφατα υποβλήθηκε σε ετήσια συντήρηση και αντικατάσταση συμπλέκτη. Επιπλέον, η πιστοποίηση Ferrari Classiche επιβεβαιώνει πως διαθέτει τον αρχικό κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων με τους εργοστασιακούς αριθμούς.

Ο τυχερός αγοραστής αυτής της μοναδικής Ferrari F50 θα λάβει όχι μόνο το πολυπόθητο «κόκκινο φάκελο» Classiche, αλλά και ένα πλήρες ιστορικό. Που περιλαμβάνει τα αρχικά έγγραφα που δείχνουν τη σύνδεση του αυτοκινήτου με τον Rod Stewart, ένα αντίγραφο της σελίδας του βιβλίου εγγύησης που δόθηκε στον θρυλικό ροκ σταρ τον Ιούνιο του 1997 και μια συλλογή προηγούμενων εγγράφων συντήρησης.

Η Ferrari F50 που συνδέει την πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία με έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες παγκοσμίως πωλείται στο Collecting Cars. Μέχρι στιγμής η τιμή της έχει φτάσει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες και αναμένεται να πάει ακόμα πιο ψηλά μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία τις επόμενες ημέρες.