ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προσοχή στα διακοσμητικά!

Προσοχή στα διακοσμητικά!

Αρκετές φορές τα aftermarket αξεσουάρ μπορούν να αποδειχτούν περισσότερο επικίνδυνα παρά χρήσιμα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά αξεσουάρ και διακοσμητικά για το αυτοκίνητα. Από θήκες για ποτήρια και κινητά τηλέφωνα μέχρι καλύμματα για τα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι. Ειδικότερα αυτά που μπαίνουν πάνω από το λογότυπο του κατασκευαστή στο τιμόνι είναι αρκετά δημοφιλή στα social media και μπορεί να τα παραγγείλει κανείς πολύ εύκολα μέσα από e-shops.

Ωστόσο μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα, όπως αναφέρουν οι αρχές οδικής κυκλοφορίας στις ΗΠΑ μετά από ένα ατυχές περιστατικό. Συγκεκριμένα, ο οδηγός μιας Mercedes είχε αγοράσει ένα όμορφο, γυαλιστερό σήμα και το κόλλησε πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του.

Ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού εξαιτίας αυτού του σήματος έχασε το ένα του μάτι. Πως έγινε αυτό; Σε μία σύγκρουση χρειάστηκε να ανοίξει ο αερόσακος με αποτέλεσμα το πρόσθετο σήμα να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και να χάσει την όρασή του από το ένα του μάτι.

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν θέλουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και για αυτό ξεκίνησαν καμπάνια που αποτρέπει την αγορά επικίνδυνων αξεσουάρ, σημάτων και προϊόντων που προσφέρονται ευρέως σε διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικών πωλήσεων, όπως είναι της Amazon, του eBay κ.α.