ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να αξίζει μία τσαλακωμένη Countach;

Πόσο μπορεί να αξίζει μία τσαλακωμένη Countach;

Παρά τα χάλια της η εικονιζόμενη Countach έχει μία ιδιαίτερη αξία αφού αποτελεί μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου έχοντας πρωταγωνιστήσει στο «Λύκος της Wall Street».

Του Γιάννη Σκουφή

Για όποιον θέλει να έχει στην κατοχή του ένα κομμάτι της ιστορίας του Χόλυγουντ αυτή είναι η ευκαιρία του. Αυτή η «κομματιασμένη» Lamborghini Countach του 1989 είχε δώσει το παρόν στην θρυλική ταινία του Martin Scorsese, «The Wolf of Wall Street» και σε μερικές μέρες (στις 25 Νοεμβρίου) πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Άμπου Ντάμπι.

Η δημοπρασία της έρχεται λίγους μήνες μετά την πώληση μιας άλλης Countach από την ίδια ταινία, που είχε μερικά μόλις δευτερόλεπτα εμφάνισης. Η εικονιζόμενη Countach είναι μία μόλις από τις 658 της έκδοσης 25th Anniversary Edition.

Είχε φιγουράρει δίπλα στον Leonardo DiCaprio που υποδύθηκε τον αχαλίνωτο Jordan Belfort. Παρά τα μόλις 3 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα τηλεοπτικής εμφάνισης, το εμβληματικό ιταλικό αυτοκίνητο έχει περάσει μέσα σε αξέχαστες σκηνές, όπως σε αυτήν της συνομιλίας του DiCaprio με τη σύζυγό του, τη Naomi, που υποδύθηκε η Margot Robbie.

Παρόλο που το αυτοκίνητο στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί έχει την δική του κινηματογραφική δόξα. Και για να την αποκτήσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει περίπου 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί θα πάρει και ένα από τα τέσσερα κοστούμια της ταινίας, την καρέκλα του σκηνοθέτη, τα μπουφάν της ομάδας και DVD της ταινίας. Όλα υπογεγραμμένα από τους Scorsese, DiCaprio και Robbie.