ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lamborghini Huracan STJ: Ένας υπέροχος επίλογος!

Lamborghini Huracan STJ: Ένας υπέροχος επίλογος!

Η Huracan είναι ένα από τα πιο εμβληματικά supercar της τελευταίας δεκαετίας και μέσα στη χρονιά θα δώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή έτσι και η Lamborghini αποχαιρετά την εμβληματική Huracan και τον ατμοσφαιρικό V10 με ένα μεγάλο φινάλε: την Huracan STJ.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της πορείας ενός supercar για το οποίο έχουν γραφτεί πάρα πολλά άρθρα και έχουν τραβηχτεί εξίσου πολλά βίντεο. Και τώρα έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού με μία πολύ ειδική έκδοση που περιορίζεται σε μόλις 10 μονάδες.

Πιστός στην Huracan, ο V10 κινεί και το κύκνειο άσμα της , την STJ με τους 640 ίππους και τα 565 Nm.

Που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις προσφέροντας μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία που όμοιά της δεν υπάρχει. Μάλιστα, οι Ιταλοί αναφέρουν ότι στην πίστα Nardo η STJ είναι κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την STO.

Επιπρόσθετα η Huracan STJ αποτελεί ένα πρότυπο στησίματος και αεροδυναμικής. Με τέσσερα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που προέρχονται από αγωνιστικά αυτοκίνητα, τροχούς 20 ιντσών με κεντρικό μπουλόνι, μία ρυθμιζόμενη πίσω φτερούγα και διάφορα πτερύγια και βοηθήματα από ανθρακονήματα, βελτιώνουν περαιτέρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του μπλε αμαξώματος τονίζεται από δύο ειδικά διαμορφωμένα liveries που τραβούν την προσοχή, όπως και οι κόκκινες ρίγες. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ελευθερία εξατομίκευσης για τον καθένα από τους δέκα τυχερούς που θα αποκτήσουν την STJ. Όσο για την τιμή, ποιος νοιάζεται;