ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πιο αργή Ferrari στον κόσμο

Αυτή είναι η πιο αργή Ferrari στον κόσμο

Η Ferrari F12 Berlinetta Mulotipo MP4, η οποία πωλήθηκε στις ΗΠΑ μέσω της πλατφόρμας Bring-a-Trailer, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari των φωτογραφιών μας δεν είναι μια συνηθισμένη F12 TDF, αλλά ένα πρωτότυπο που πήρε μια ασυνήθιστη τροπή κατά τη φάση της εξέλιξής του.

Ενώ η γνωστή F12 TDF είναι γνωστή για το καυτό ταπεραμέντο και τις επιδόσεις της, το συγκεκριμένο πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά άχαρο χαρακτηριστικό: την εξαιρετικά περιορισμένη τελική της ταχύτητα!

Αρχικά, η Ferrari F12, η οποία κατασκευαζόταν από το 2012 έως και το 2017, ήταν η πιο γρήγορη Ferrari της εποχής με άδεια κυκλοφορίας για δημόσιους δρόμους, μιας και η τελική της έφτανε τα 340 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη F12 Berlinetta Mulotipo MP4 του 2014, η οποία πωλείται στις ΗΠΑ, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Παρά την ύπαρξη του πανίσχυρου V12 των 6.300 κυβικών με τους 780 ίππους και τα 705 Nm η μονάδα ελέγχου του κινητήρα έχει λογισμικό που επιτρέπει στο ιταλικό supercar να κινηθεί το πολύ με 24 χλμ./ώρα!

Και αυτό γιατί η εισαγωγή του στις ΗΠΑ έγινε ως «αυτοκίνητο επίδειξης» που δεν μπορεί να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους. Αυτός είναι και ο λόγος που από τα πάνω κάτω 20.000 μίλια που έχει καλύψει η F12 μόνο τα 40 έχουν γίνει από τον τελευταίο της ιδιοκτήτη.

Παρά αυτούς τους ασυνήθιστους περιορισμούς, το ενδιαφέρον για αυτή τη μοναδική F12 φαίνεται πως ήταν τεράστιο. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι η πιο αργή Ferrari το κόσμου άλλαξε χέρια έναντι 475.000 δολαρίων; Ποιος ξέρει, ίσως με τον καιρό ίσως και να αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλη συλλεκτική αξία. Κυρίως εκτός ΗΠΑ.