ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Landwind επιμένει στις «μαϊμούδες»

Η Landwind επιμένει στις «μαϊμούδες»

Στη Landwind συνεχίζουν τις αντιγραφές μοντέλων, μιας και όπως φαίνεται το πάθημα και η πρόσφατη καταδίκη τους δεν τους έγινε και μάθημα!

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόσφατα είχαμε γράψει για την καταδίκη της Landwind σχετικά με την αντιγραφή του Land Rover Evoque. Όπως φαίνεται όμως οι υπεύθυνοι της κινέζικης εταιρείας δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα, μιας και συνεχίζουν να κάνουν την εύκολη δουλειά. Να αντιγράφουν!

Πρόσφατα λοιπόν η Landwind λάνσαρε το Xiaoyao, ένα μοντέλο που δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως μία κινεζική Mercedes GLA. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει ευθέως στο γερμανικό SUV τόσο στο εμπρός μέρος με την μάσκα να διαφοροποιείται ελαφρώς όσο και στο πίσω με την έντονη κλίση της οροφής και τα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα επίπεδο στο κάτω μέρος του τιμόνι και μία «ελεύθερη» οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό με διαγώνιο 8,0 ιντσών. Ο κινητήρας είναι ένας turbo στα 1.500 κυβικά με ισχύ 150 ή 163 ίππων. Δεν υπάρχει τετρακίνηση, αλλά αυτόματο κιβώτιο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η Mercedes θα προχωρήσει σε δικαστική αγωγή, όπως έκανε η Land Rover, ή αν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι, όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι κατασκευαστές στο παρελθόν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις