ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο θα είναι το πιο σπέσιαλ αυτοκίνητο του «νέου» James Bond;

Ποιο θα είναι το πιο σπέσιαλ αυτοκίνητο του «νέου» James Bond;

Η νέα ταινία του James Bond θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Απρίλιο και φυσικά ενδιαφέρον έχουν τα υπηρεσιακά του αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

O πιο διάσημος πράκτορας του κόσμου, ο Βρετανός 007, κατά κόσμο James Bond θα πρωταγωνιστεί και πάλι, πιο συγκεκριμένα του χρόνου την άνοιξη, σε νέες περιπέτειες. Και φυσικά ένας πράκτορας στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας δεν μπορεί παρά να χρησιμοποιεί βρετανικής προέλευσης αυτοκίνητα.

Ψηλά στις προτιμήσεις του 007, φυσικά και των παραγωγών του, είναι τα μοντέλο της Aston Martin. O James Bond βρέθηκε το 1964 για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός μοντέλου της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα μιας DB5 στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου» (Goldfinger). Η προβολή που γνώρισε η DB5 ήταν τόσο μεγάλη που εκείνη την εποχή εκτόξευσε τις πωλήσεις της.

Στη νέα 25η ταινία James Bond θα δούμε και πάλι την DB5 που είναι η πρωταθλήτρια από πλευράς εμφανίσεων με συμμετοχή σε 8 από τις συνολικά 24 μέχρι στιγμής παραγωγές -τελευταία φορά εμφανίστηκε στο Skyfall το 2012- καθώς και την κλασική V8 Vantage, που είχε πρωταγωνιστήσει στο ή την Aston Martin V8 που την είδαμε για πρώτη φορά στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» (The Living Daylights) του 1987.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο που θα τραβήξει την μεγαλύτερη προσοχή δεν είναι άλλο από την Valhalla, ένα hypercar με υβριδικό turbo V6, τεχνολογία από τη Φόρμουλα 1, με 1.000 ίππους και τελική 354 χλμ./ώρα και ύψος παραγωγής μόλις 500 μονάδων.